Riot Games aangeklaagd voor het discrimineren van vrouwen

Riot Games, de maker van League of Legends, wordt aangeklaagd door een advocatenkantoor uit Beverly Hills. Dat gebeurt op initiatief van een groep vrouwen die voor het bedrijf werken of gewerkt hebben. De aanklachten zijn gericht op het discrimineren van vrouwen. Dat zou bij Riot Games dagelijks en structureel gebeuren. Bij het bedrijf hangt een mannencultuur en krijgen vrouwen met gelijke ervaring en expertise minder betaald dan mannen.

Ongelijke en oneerlijke salarissen

De aanklachten worden geleid door Rosen Saba. Volgens haar en de verschillende medewerkers die betrokken zijn bij de rechtszaak worden vrouwen structureel onderbetaald. Vrouwen zouden geen gelijke kansen krijgen en veel minder snel in aanmerking komen voor promoties. Ook krijgen vrouwen voor hetzelfde werk minder betaald dan een man. Door deze rechtszaak hoopt Rosen Saba dat vrouwen een eerlijke kans op de werkvloer krijgen. Ook is er de hoop dat meer vrouwen hun mond opendoen en hun verhaal vertellen over persoonlijke ervaringen met het werken voor Riot Games.

Ongelijke kansen op hoge posities

Bij Riot krijgen mannen veel betere kansen op de hogere en beter betaalde functies. Vrouwen met veel ervaring, expertise en kennis worden vaak alsnog ingezet op lagere functies dan een man die gelijke of mindere papieren heeft. Dat vindt al plaats bij het rekruteren van personeel. Ook maken vrouwen die al bij Riot Games werken veel minder kans op een goede promotie dan een man. Functies met een goed salaris worden allemaal ingevuld door een man. En dat terwijl er meer dan genoeg vrouwen bij het bedrijf werken die meer dan genoeg ervaring, kennis en intelligentie hebben om meer verantwoordelijkheid op zich te nemen en een hogere functie kunnen bekleden. Vrouwen die bij Riot werken maken daarbovenop veel meer kans om een lagere functie toegewezen te krijgen. Hetzelfde geldt voor vrouwen die net bij Riot gaan werken en een contract tekenen. Zij krijgen een minder hoge functie dan mannen met gelijkwaardige kwalificaties.

Vrouwen worden gediscrimineerd op de werkvloer

Daarnaast claimen de aanklagers dat vrouwen worden blootgesteld aan discriminatie. Dat gebeurt op dagelijkse basis en is onderdeel van de bedrijfscultuur. Vrouwen lopen de kans om het slachtoffer te worden van aanranding en onder onwenselijke gedrag. Ze krijgen minder respect en hebben minder autoriteit puur op basis van het feit dat ze vrouw zijn.

Kwalijker opmerkingen van Geoff Chandler

Ook zijn er meer directe voorbeelden van discriminatie van vrouwen bij Riot Games. Zo zei hooggeplaatste Geoff Chandler tegen een vrouwelijke werknemer dat diversiteit niet één van de doelen van Riot Games is omdat gamen de laatste veilige haven is voor blanke, mannelijke tieners.

Actie van Riot Games

Riot heeft in een eerdere verklaring al duidelijk gemaakt dat er actie ondernomen gaat worden tegen werknemers die zich schuldig hebben gemaakt aan het discrimineren van vrouwen. Deze maatregelen zullen worden genomen tegen medewerkers uit alle lagen van het bedrijf. Het kan daarbij voorkomen dat mensen worden ontslagen of worden geschorst. Verder zullen er cursussen worden gegeven en komen er coaches om de positie van vrouwen te verbeteren en discriminatie te elimineren.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...