De nieuwe League of Legends champion is bekend

Het is weer tijd voor een nieuwe champion voor League of Legends. Zoals wel vaker worden deze met name tijdens de maanden tussen opeenvolgende seizoenen uitgebracht. De nieuwe toevoeging heet Neeko. Het is een kleurrijk figuur dat een hoop verwarring bij de tegenstander kan opwekken.

Neeko is een Vastayan

Neeko behoort tot de Vastayan. Dat zijn op mensen lijkende creaturen met dierlijke eigenschappen. Het is een mix van verschillende rassen, waaronder de Vasthayshai’rei. Dat zijn wezens die van gedaante kunnen veranderen. Door onder andere de Great Void War is het volk veel verloren. Neeko heeft als doel om daar verandering in te brengen. Ze is op zoek naar allerlei bondgenoten om dat te verwezenlijken.

Verander van gedaante en verras je tegenstander

Neeko heeft de mogelijkheid om de gedaante van andere champions aan te nemen. Daarmee bewandelt Riot een nieuwe weg. Het was nog niet eerder mogelijk om op een dergelijke manier verwarring te zaaien. Het lijkt er daarom op dat Neeko een welkome en leuke toevoeging zal zijn aan de toch al uitgebreide selectie van speelbare karakters. Neeko zal vooral geschikt zijn om outplays te maken en de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Vanzelfsprekend doet ze om de balans in stand te houden iets minder damage dan andere champions die tot de mage class behoren.

De abilities van Neeko

Deze informatie is gebaseerd op een gelekt bericht. Het is dus niet helemaal duidelijk of dit daadwerkelijk de abilities van Neeko zullen zijn. Daarbij moet wel gezegd worden dat de abilities goed aansluiten bij haar beschrijving en ze dus waarschijnlijk op z’n minst dicht bij de werkelijkheid zitten.

Neem de gedaante aan van een ander

Met je passive kun je de gedaante van een andere champion op de map aannemen. Bovendien wordt je als teamgenoot weergegeven op de map van de tegenstander. Met haar Q doe je damage van op afstand. Volgens de gelekte gegevens doe je daarmee drie keer zoveel damage op champions dan op minions. Met haar W kun je weer veel verwarring zaaien. Je creëert een kopie van een champion, dat kan Neeko zelf zijn maar ook een ander karakter op de map. Deze kun je vrij besturen tot deze ontploft en magic damage doet. Je E is een skillshot die door meerdere units heen gaat. De laatste van deze units zal vastgezet worden. Haar ultimate ability zal ongetwijfeld ook veel chaos veroorzaken. Je krijgt een groot schild en tegenstanders om je heen worden langzaam. Na een tijdje zal het schild ontploffen en doe je een hoop damage op iedereen die nog in de buurt staat. Bovendien worden tegenstanders vastgezet.

Voor als je van chaos houdt

Neeko lijkt op het eerste gezicht de perfecte champion om voor chaos en verwarring te zorgen. Onoplettende spelers kunnen eenvoudig verrast worden door de gevarieerde combinatie van abilities die Neeko tot haar beschikking heeft. Het is goed om te zien dat Riot probeert om elke keer weer een vernieuwende en originele champion aan League of Legends toe te voegen. In het geval van Neeko lijkt dat goed gelukt te zijn. Natuurlijk moet er nog even afgewacht worden tot de release van Neeko voordat er een definitief oordeel kan worden geveld.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...