ECS seizoen 6 competities afgesloten

Zaterdag 17 november werden de laatste Europese wedstrijden van het CS:GO Esports Championship Series gespeeld en dit reguliere seizoen 6 is nu officieel afgesloten. In een spannende finale tussen Mousesports, FaZe Clan en Ninjas in Pyjamas wat het tot op het einde niet duidelijk welk team de laatste twee plekken zou gaan innemen. Het feit dat Mouz en Faze het tegen elkaar in een do or die kaartenpaar moesten uitvechten voegde alleen maar meer spanning toe aan deze intrigerende finale. De vier beste teams die het klassement uiteindelijk aanvoeren mogen naar de finale in Texas. En aan het begin van de wedstrijden gisteren avond stonden plek 3 en plek 4 nog helemaal open.

Ninjas in Pyjamas en Mousesports gaan door

Helaas voor FaZe waren zij deze gehele wedstrijd niet in staat de overhand te nemen. Ze werden verslagen op Mirage (16-4) dat één van hun beste kaarten zou moeten zijn en ook op Dust II (16-12) en verloren daarom alle kansen om door te gaan naar de finale. Dit werd nogmaals bevestigd toen Ninjas in Pyjamas vervolgens Fnatic versloeg op Inferno. De uiteindelijke Europese klassementen zien er als volgt uit:

 1. Astralis – gekwalificeerd voor finale
 2. North – gekwalificeerd voor finale
 3. mousesports – gekwalificeerd voor finale
 4. Ninjas in Pyjamas – gekwalificeerd voor finale
 5. FaZe – behouden een plaats in seizoen 7
 6. LDLC – behouden een plaats in seizoen 7
 7. fnatic – behouden een plaats in seizoen 7
 8. OpTic – behouden een plaats in seizoen
 9. pro – gedegradeerd naar seizoen 7 Challenger Cup
 10. G2 – gedegradeerd naar seizoen 7 Challenger Cup

Wat gebeurde er in Noord-Amerika?

Ook in Noord-Amerika was het tot het einde spannend en vooral voor het team Made in Brazil. Zij wonnen 3 van de vier kaarten tegen CompLexity en Rogue waarmee ze Liquid en Cloud9 achter zich lieten. Het team van Gabriel “FalleN” Toledo wist op die manier toch een derde plaats te behalen, ondanks een deficit to erase de afgelopen twee dagen. De lotingen waren erg gunstig voor Liquid, omdat de drie teams die het gevaarlijkste waren voor hen tegen elkaar moesten spelen. Uiteindelijk wist alleen Made in Brazil hoger te eindigen. De uiteindelijke Noord-Amerikaanse klassementen zijn dan nu ook officieel bekend:

 1. NRG – gekwalificeerd voor finale
 2. Renegades – gekwalificeerd voor finale
 3. Made in Brazil – gekwalificeerd voor finale
 4. Liquid – gekwalificeerd voor finale
 5. Cloud9 – behouden een plaats in seizoen 7
 6. compLexity – behouden een plaats in seizoen 77
 7. Rogue – behouden een plaats in seizoen 7
 8. eUnited – behouden een plaats in seizoen 77
 9. Luminosity – gedegradeerd naar seizoen 7 Challenger Cup
 10. Spacestation – gedegradeerd naar seizoen 7 Challenger Cup

De finales

De klassementen dit jaar zijn tot stand gekomen door twee gevechten die tot het einde spannend bleven. De eerste 4 teams van beide klassementen hebben zich gekwalificeerd voor de finale die zal plaatsvinden in het Arlington Esports Stadion in Texas. Er is een enorme prijzenpot van 660.000 dollar die de 8 teams staat op te wachten. De winnaar gaat er vandoor met een gezonde 250.000 dollar. Kijkende naar het verloop deze laatste paar dagen zal de finale ongetwijfeld niet teleurstellen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...