De coach van Invictus Gaming houdt het voor gezien

Het is minder dan een maand geleden dat Invictus Gaming het World Championship van League of Legends wist te winnen. Je zou misschien denken dat een dergelijk succes ertoe zou leiden dat leden van het team graag onderdeel willen blijven uitmaken van Invictus gaming. Dat geldt niet voor Coach Kim Jung-su.

Het contract van Kim Jung-su is beëindigd

Het is niet helemaal duidelijk of het Kim Jung-su’s eigen initiatief was om Invictus Gaming te verlaten. Hij kondigde zelf zijn afscheid aan via een bericht op facebook op 19 november. Daarin gaf hij ook meteen aan dat hij open staat voor aanbiedingen van andere professionele teams. Hij gaat niet om op de reden waarom hij Invictus Gaming heeft verlaten. Er wordt gezegd dat zijn contract is beëindigd. De verwachting is dat veel teams geïnteresseerd zullen zijn in de diensten van Kim Jung-su. In zijn vrij korte coaching carrière heeft hij namelijk behoorlijk wat weten te bereiken.

Kim Jung-su begon in 2015 bij Samsung Galaxy

Kim Jung-su begon pas in eind 2015 met het professioneel coachen van e-sport teams. Zijn eerste team was Samsung Galaxy. Daar maakte hij meteen een bliksemstart. In 2016 wist het team namelijk de finale van het prestigieuze World te halen. Daarna heeft hij een korte tijd voor het Amerikaanse Team Dignitas gewerkt. Voordat hij in mei bij Invictus Gaming terecht kwam heeft hij ook nog een tijdje aan het roer gestaan bij Longzhu Gaming.

Een 18-1 record bij Invictus Gaming

Bij Invictus Gaming ging het Kim Jung-su meteen voor de wind. Ze wisten afgelopen zomer een record neer te zetten van 18-1 in het reguliere seizoen. Dat betekende automatisch dat het team zich kwalificeerde voor World 2018. Het leek duidelijk dat Kim Jung-su het beste uit het team wist te halen. Toch heeft de samenwerking, ondanks de successen, dus niet heel lang geduurd.

Een stroef begin aan World 2018

Invictus Gaming kwam door hun record als één van de favorieten naar het World toernooi van 2018. Het World Championship is het grootste en meest bekeken toernooi binnen het immens populaire League of Legends. In de groepsfase van het toernooi wist Invictus Gaming hun uitstekende vorm van eerder in het jaar niet te repliceren. Het Europese Fnatic ging er in de groep met de eerste plek vandoor. Invictus Gaming eindigde als tweede in de groep en daardoor werd hun weg naar de finale een stuk lastiger.

Een uitstekende serie games leidde tot de overwinning

Na de groepsfase ging het pas echt draaien bij Invictus Gaming. Dat was ook wel nodig, want er was behoorlijk wat concurrentie. Tegen topteam KT Rolster wist Invictus Gaming er een nipte 3-2 overwinning uit te slepen. Dat was meteen de laatste wedstrijd waarin Invictus Gaming een ronde verloor. IN de halve finale werd G2 Esports eenvoudig aan de kant gezet. In de finale trof het team wederom Fnatic. Voor de fans was het jammer dat het geen spannende finale werd. Invictus Gaming versloeg Fnatic eenvoudig en kwam geen enkel moment in de problemen. Ze werden het eerste Chinese team dat het grootste toernooi van League of Legends wisten te winnen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...