Dota 2 7.20 patch brengt veel veranderingen

Net zoals elk jaar brengen de makers van Dota 2 rond deze tijd een grote patch uit. Het seizoen is afgelopen en het nieuwe seizoen staat op het punt om te beginnen. Patch 7.20 verandert veel aan de game. Heroes zijn op de schop genomen, er zijn items weggehaald en toegevoegd, de map is aangepast en het deny systeem is veranderd. Dit is slechts een kleine greep uit de vele aanpassingen. Volgens sommigen heeft patch 7.20 Dota 2 meer getransformeerd dan 7.00.

De map is anders geworden

Zoals elk jaar is de map van het spel aangepast. Patch 7.20 laat grote delen van de map onaangetast. Wat dat betreft blijft veel hetzelfde. Toch zullen de kleine veranderingen invloed hebben op hoe het spel gespeeld zal worden. Er zitten bijvoorbeeld meer high ground areas in de jungle aan beide kanten van de map. Dat betekent dat er dus meer mogelijkheden zijn om tegenstanders te verrassen. Ook zullen de creeps in de jungle iets meer geld opleveren. De tier 2 towers staan nu aan de andere kant van de lane. Het idee daarachter is dat het moeilijker wordt om achter de towers langs te gaan.

Denying geeft nu gold in plaats van experience

Het stelen van minions is altijd onderdeel geweest van Dota. Daarmee voorkom je dat de tegenstander geld en experience krijgt. Sinds enige tijd krijg je zelf ook 25% van de experience als je een minion van jezelf de last hit uitdeelde. Vanaf 7.20 krijg je geen experience meer. In plaats daarvan krijg je 20% van de gold die een minion waard is. Dat is om te beletten dat heroes met een hoge auto attack damage bijna volledig kan voorkomen dat een tegenstander level up gaat.

Er zijn drie nieuwe items toegevoegd

De nieuwe patch voegt drie nieuwe items toe aan het spel. Dat zijn geen items die de hele meta zullen veranderen. De Ring of Tarrasque kost 700 gold en geeft een speler 3,75 HP regen per second en 150 health. Dit lijkt vooral een item te zijn om in het begin van het spel in leven te blijven terwijl je zo veel mogelijk probeert te farmen. De Holy Locket is het duurste nieuwe item. Het kost 2650 gold en geeft de gebruiker 200 health, 4 HP regen per second, 3 mana regen per second en 15% magic resistance. Dit is dus eveneens een item om de survivability van een hero te vergroten. Het laatste item is de Crown. Deze kost slechts 450 gold en geeft een hero 4 punten in alle stats. Verder zijn er nog veranderingen doorgevoerd aan een aantal bestaande items.

Veel heroes zijn aangepast

Bijna elke hero is aangepast en het heeft daarom geen zin om deze hier allemaal op te sommen. Een aantal heroes zijn sterk gewijzigd. Dit zijn onder andere Keeper of the Light, Bane, Lich, Clinkz, Monkey King, Tusk, Night Stalker en Troll Warlord. Spelers die één van deze heroes veel spelen doen er goed aan om de officiële patch notes grondig door te nemen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...