Epic Games klaagt Youtubers aan voor valsspelen

Epic Games is een grote en bekende game ontwikkelaar. Tegenwoordig zijn ze vooral bekend om het immens populaire Fortnite. Deze game heeft naast veel spelers ook veel streamers. Kijkers kunnen hun video’s op Youtube bekijken of live hun streams volgen via twitch.tv. Recentelijk zijn video’s van twee bekende gebruikers verwijderd. Bovendien zijn deze twee streamers aangeklaagd door Epic Games.

De streamers die aangeklaagd zijn

Omdat het om twee bekende streamers gaat zijn er al behoorlijk wat reacties op het internet geweest. Brandon “Golden Modz” Lucas en Colton “Exentric” Conter zijn allebei populaire streamers. Dergelijke bekende streamers worden ook wel influencers genoemd. De reden daarvoor is dat hun speelstijl en trucs kan worden overgenomen door hun kijkers. Daardoor hebben ze relatief veel invloed op hoe het spel gespeeld wordt. Fortnite wordt door miljoenen gebruikers met plezier gespeeld. Daarom vindt ontwikkelaar Epic Games het extra belangrijk dat dergelijke influencers het goede voorbeeld geven.

Het verwijderen van Youtube video’s

Epic games heeft ervoor gezorgd dat negen video’s van Brandon Lucas inmiddels van Youtube zijn verwijderd. Daar heeft Lucas zelf ook weer op gereageerd met een video. Zijn mening is dat hij niet anders speelt dan veel andere spelers van Fortnite. In zijn reactie zegt hij dat hij vindt dat hij een speciale behandeling krijgt omdat hij veel kijkers heeft en veel belangstelling geniet.

In strijd met de voorwaarden van de game

Voor eigenlijk alle producten moet je als gebruiker tegenwoordig de algemene voorwaarden accepteren. Zeker als het om digitale producten gaat is dat vaak een harde eis van ontwikkelaars. Natuurlijk is dat ook het geval bij het Populaire Fortnite. In deze voorwaarden staat onder andere dat een speler niet vals mag spelen. Epic games is van mening dat Brandon Lucas en Colton Conter dit wel hebben gedaan. Daarom is er sprake van contractbreuk. Daarvoor zijn de beide streamers inmiddels aangeklaagd via de Amerikaans rechtbank in North Carolina.

Cheats om online te kunnen winnen

De beide spelers liggen onder vuur omdat ze cheats zouden gebruiken. Dat is een probleem in het online gamen. Bij offline games zijn er verder geen andere spelers die last hebben als je cheats gebruikt. Bij online games is dat natuurlijk wel anders. Vaak nemers spelers het daarbij tegen elkaar op. Wanneer een speler cheats gebruikt is er niet langer sprake van een eerlijke strijd. In online games zouden de skills van de speler en behaalde prestaties in de game moeten bepalen wie er wint. Als één van beide partijen vals speelt is er dus sprake van ernstig spelbederf.

De cheats die in Fortnite gebruikt zouden zijn

Brandon Lucas en Colton Conter zijn beschuldigd van het gebruik van cheats. Meer specifiek zijn dat zogenaamde aimbots en wall hacks. Met een aimbot helpt een programma je met het schieten op je tegenstander. Zelfs als je mis schiet dan zorgt de software ervoor dat jouw schot het doel treft. Dit soort cheat is een een groot probleem voor veel online shooters. Hetzelfde geldt voor de wall hacks. Daarmee kun je door muren heen kijken en soms ook door muren heen schieten. Daardoor heb je dus een oneerlijk voordeel ten opzichte van de tegenstander.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...