Zo werd Street Fighter een populaire esport

Street Fighter is waarschijnlijk één van de bekendste video game series die er is. De serie kent veel verschillende delen. Desondanks is de huidige, en meest populaire versie Street Fighter 5. Dat komt met name omdat delen door de jaren heen allerlei verschillende namen hebben meegekregen. Het eerste deel is al meer dan 30 jaar oud en kwam uit voor arcade hallen. Tegenwoordig zijn de characters uit Street Fighter iconisch geworden voor de game industrie. Het spel heeft bovendien belangrijke stappen gezet voor fighting games in het algemeen.

Street Fighter maakte snel naam

In 1987 kwam het eerste deel van Street Fighter uit. Deze was meteen al redelijk populaire maar het duurde tot 1991 voordat de serie een echte wereldhit werd. Toen kwam Street Fighter 2 uit en deze werd een jaar later ook beschikbaar voor consoles die spelers in de huiskamer hadden staan. Het was rond deze tijd dat de eerste toernooien al werden georganiseerd. Dat waren vooral lokale en relatief kleine toernooien. Toch lieten deze spontaan opgezette toernooien zien hoe immens populair de game was en werd duidelijk dat er ook een erg competitieve kant aan het gamen zit.

Street Fighter wordt een e-sport

Het duurde tot het vierde deel voordat Street Fighter een echt e-sport klassieker werd. Deze kwam in 2009 uit. Doordat veel meer spelers beschikte over snel internet werd het eindelijk mogelijk om ook vechtspellen online te spelen. Deze zijn namelijk erg gevoelig voor lag. Dat komt omdat reactietijd allesbepalend is. Street Fighter 4 was één van de eerste fighting games die ook vloeiend online gespeeld kon worden. Het liet de weg zien aan andere fighting games. Toch hebben concurrenten tot op heden nog steeds moeite met het vloeiend laten draaien van online games. Street Fighter is mede daarom de absolute favoriet onder professionele games als het op fighting games aankomt.

Het vijfde deel is het populairste vechtspel binnen esports

Street Figher 5 werd met open armen ontvangen. Het was ook vanaf dat moment dat grote esport teams op het spel doken. Spelers werden gerekruteerd en trainen op professioneel niveau. Er zijn in 2019 in totaal 19 officiële Street Fighter 5 events. Het spel trekt veel kijkers en elke gevecht is ontzettend spannend. Het grote voordeel van Street Fighter ten opzichte van andere esport games is dat een wedstrijd relatief kort duurt. Daarbovenop is het voor iedereen te zien wat er op het scherm gebeurd. Het vergt niet veel kennis om te kunnen genieten van een professioneel potje Street Fighter 5.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...