Marvel en Riot gaan verder met hun stripboekenserie

League of Legends heeft een uitgebreide selectie van champions. Riot, de ontwikkelaar van het spel, heeft een aantal jaren geleden aangekondigd dat ze graag willen dat al deze champions een eigen persoonlijkheid en verhaal krijgen. Uiteraard hebben ze allemaal al wel een klein verhaal over hun verleden. Riot wil echter graag dat er meer diepgang in komt zodat spelers zich meer kunnen inleven. Daarvoor zijn ze onder andere de samenwerking aangegaan met Marvel. Dat is uiteraard de maker van talloze stripboeken van superhelden. Samen proberen ze de wereld van League of Legends nog meer tot leven te laten komen.

Ashe is als eerste aan de beurt

Champion Ashe is één van de oudste en bekendste personages uit League of Legends. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Riot en Marvel hebben besloten om als eerste met haar te beginnen. Hoewel er natuurlijk ook nog wel andere goede kandidaten tussen de meer dan 100 verschillende champions zitten. Het grote voordeel van dit project is dat League of Legends al een cartoony stijl heeft. Daardoor is het makkelijker om ze over te zetten naar een stripboekenserie van Marvel.

Tweede deel in de serie

De stripboekenreeks heet Ashe: Warmother. Het tweede deel van de serie is dus onlangs verschenen. In het eerste deel volgen de lezers voor een groot deel de moeder van Ashe. Zij was geobsedeerd door een mythische troon. Om vrede voor haar volk te krijgen gaat ze op zoek om deze te vinden. In het tweede deel komen de lezers te weten dat de moeder van Ashe de reis niet heeft overleefd. Het is nu aan Ashe om haar volk te leiden. Er is een belangrijke rol weggelegd voor Lissandra, die de grote tegenstander van Ashe is. Ook in de esport lore van League of Legends wordt de rivaliteit van de twee al een aantal keren genoemd. In het tweede deel van Ashe: Warmother wordt verteld hoe Ashe de speciale boog die ze in het spel heeft weten te bemachtigen.

Er zullen nog veel delen volgen

Ashe: Warmother is het eerste project waar Riot en Marvel samen aan gewerkt hebben. Tot nu toe is de serie met open armen ontvangen door veel spelers van de game. Het is de bedoeling dat er nog series van andere champions uit het spel zullen volgen. Door diepgang aan de karakters toe te voegen hoopt Riot dat spelers nog meer betrokken worden bij het spel. Ashe: Warmother wordt zelf een zesdelige serie. Spelers en lezers kunnen dus nog vier delen verwachten waarin de reden van de rivaliteit tussen Ashe en Lissandra wordt uitgelegd.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...