Nieuwe DOTA 2 ranked seizoen begint met patch 7.21

Na de grote toernooien aan het einde van 2018 hebben e-sports een kleine pauze gehad. Dat is het ideale moment voor ontwikkelaars om hun game aan te passen. Meestal ligt ranked play dan enige tijd stil. Na één of twee maanden zijn de nieuwe updates doorgevoerd en gebalanceerd. Dat is voor de meeste ontwikkelaars het moment om ranked play weer te activeren. Hetzelfde geldt voor DTOA 2, dat sinds patch 7.21 weer online is.

Patch 7.20 was de grootste in jaren

DOTA 2 krijgt een aantal keer in de week een kleine update. Meestal gaat het om een kleine aanpassing in de balans, het verwijderen van een bijna onzichtbare bug of het fine tunen van een animatie. Bij patch 7.20 was dat wel even anders. Die kwam uit vlak na het ranked seizoen was afgelopen en de wereldkampioen was bepaald. Patch 7.20 heeft veel veranderd in DOTA 2. De map ziet er bijvoorbeeld anders uit waardoor de neutral creeps op andere posities zitten. Ook zijn meer dan de helft van alle heroes aangepast. Een aantal torens staan op een andere positie en items zijn aangepast.

Ranked play ligt tijdelijk stil

Een dergelijke patch zorgt ervoor dat DOTA 2 op een andere manier gespeeld gaat worden. Voor ontwikkelaars is het vaak moeilijk om van tevoren precies vast te stellen hoe dat precies gaat plaatsvinden. Meestal zie je daarom na een dergelijke patch een serie van kleinere patches om alles precies op elkaar af te stemmen. Door de veranderingen kan het bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde hero veel te sterk is geworden, of juist te zwak. Daarnaast kan een bepaalde tactiek veel te efficiënt zijn terwijl andere totaal niet meer werken. Mede daardoor ligt het ranked seizoen tijdelijk stil. Ook geeft deze periode professionele gamers de mogelijkheid om aan de aanpassingen te wennen.

Alles is weer in balans sinds 7.21

Met patch 7.21 denken de ontwikkelaars van DOTA 2 alles weer in balans te hebben. Dat moet ook wel, want ranked play is weer beschikbaar. Als het goed is klopt alles nu weer in DOTA 2. Het spel wordt op een zeer hoog niveau gespeeld dus het is belangrijk dat verschillende speelstijlen een gelijke kans hebben om te winnen. Uiteraard zullen er in het komende jaar nog meer dan genoeg patches zijn. Omdat het nieuwe seizoen begint zijn alle ranks weggehaald. Iedereen zal opnieuw kwalificatiegames moeten spelen. Om te bepalen wat je rank is moet je 10 potjes spelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...