Zijn Rookie en Faker de twee beste League of Legends spelers?

Song “Rookie” Eui-jin is één van de jongste League of Legends kampioenen en het is moeilijk te bedenken waar zijn carrière hem nog verder zou moeten brengen. Rookie is van origine Zuid Koreaans, maar hij heeft in 2014 zijn thuisland verlaten om zijn carrière verder te zetten in China. Sindsdien is hij druk aan het werk om Mandarijns te leren en dus om League of Legends kampioen te worden. Toen Rookie zijn kampioenschap won, was Lee “Faker” Sang-hyeok nergens te vinden. En dat is iets dat Rookie erg betreurt.

Lee “Faker” Sang-hyeok

Faker is al 6 jaar een professionele esport speler en heeft de Summoner’s Cup uit de vier finales zich voor kwalificeerde drie keer gewonnen. Faker wordt vaak omschreven als de beste speler in de wereld, maar zijn prestaties in 2018 waren teleurstellend. Zelf geeft hij aan dat hij niet iemand is die veel lacht, maar dat hij iemand is die meer zou lachen als zijn volgende jaar beter is. Ook al heeft zijn team besloten hem te behouden en zijn ze ervan overtuigd dat hij de beste speler in de wereld is, Faker heeft nu veel druk op zijn schouders. Faker, ook uit Zuid-Korea, zou een ideale tegenstander zijn voor Rookie wat zou resulteren in een showdown waar alle League of Legends fans met smart op wachten.

Vele gelijkenissen

De carrieres van Rookie en Faker zijn al meerdere malen met elkaar vergeleken. Zo hebben ze beide een binnenlands kampioenschap gewonnen in hun eerste jaar als professionals. Rookie heeft het dat jaar niet tot het wereldkampioenschap kunnen brengen terwijl Faker en zijn team het wonnen. Zo ging het vele jaren voort tot 2018 toen de rollen omdraaiden. Nu is Rookie ineens de wereldkampioen en is Faker de speler die in de middenmoot terecht is gekomen. 2018 was voor Faker het slechtste jaar van zijn carrière en daar heeft Rookie direct gebruik van gemaakt.

Wie is de beste League of Legends speler van de wereld?

Rookie zelf geeft aan dat hij zichzelf niet de beste speler van de wereld kan noemen totdat hij Faker persoonlijk heeft kunnen verslaan. Tot nu toe heeft die kans zich nog niet gepresenteerd, maar als Faker dit jaar zijn vorm weer terugvindt kan het zijn dat we een verbluffende wedstrijd tegemoet zien. Faker zelf denkt dat hij Rookie kan verslaan als het zover is, maar in 2019 heeft hij geen excuses meer. Of dit een zelfverzekerde speler is of een kat in het nauw, dat zal komend League of Legends seizoen ongetwijfeld uitwijzen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...