Vijf van de zes e-sports titels voor de SEA Games 2019 bekendgemaakt

Er ontbreekt nog maar één titel van de SEA Games 2019 lijst. Recentelijk heeft de Phillipine Southeast Gaming Organisation Committee (PHISGOC) vijf van de zes gekozen spellen bekendgemaakt die zullen worden aangeboden in het e-sports openingstoernooi bij de South Asian Games (SEA Games) 2019. Deze vijf zijn Starcraft 2, Mobile Legends: Bang Bang, Tekken 7, Dota 2 en Arena of Valor. Verwacht wordt dat de zesde titel in de komende weken ook wordt toegevoegd.

E-sports steeds populairder en Zuid-Azië

De samenwerking tussen Razer en PHISGOC begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. Het is slechts een paar weken geleden toen e-sports werd aangekondigd als een medaille evenement bij de SEA Games en in deze korte tijd hebben ze zes spellen binnen weten te slepen. Dat geeft wel aan e-sports ook in Zuid-Azië steeds meer als een echte sport wordt gezien. PHISGOC geeft zelf aan met verschillende publicisten en partners samen te werken om de komende weken de zesde titel ook vast te stellen en aan te kondigen. Daarna kunnen alle e-sports fans uitzien naar een enerverende wedstrijd tussen de beste e-sports atleten uit de regio.

De criteria

Tijdens de bekendmaking gaven PHISGOC en Razer aan dat de reden voor het uitkiezen van deze spellen voornamelijk diversiteit is. Daarom zijn de meest competitieve en meest populaire spellen van dit moment vertegenwoordigd. Daarnaast werd ook gekeken naar hoeveel teamwork en hoeveel strategisch talent nodig is om deze games te spelen. Als laatste werden de games genomineerd naar de hoeveelheid fysieke en mentale inspanning dat bij dit soort lange matches nodig is. De spelers, man en vrouw, mogen meedoen en kunnen zich kwalificeren voor de SEA Games via kwalificatierondes.

Een nieuw publiek

Door e-sports toe te voegen aan de medaillesporten van SEA Games zal er een nieuw publiek worden aangetrokken. De sport werd vorig jaar nog als demonstratiesport gezien, maar dit jaar worden er ook voor e-sports medailles uitgedeeld. De directeur-generaal van de Aziatische Elektronische Sport Federatie Sebastian Lau is erg tevreden over deze gebeurtenis. Hij geeft aan dat hij e-sports als de sport van de toekomst ziet en dat deze toevoeging simpelweg niet meer uit kon blijven. Joebert Yu, de president van de Filipijnse Nationale Esports Associatie, geeft aan dat hij hoopt dat nu meerdere e-sports evenementen bij de sportevenementen worden aangeboden. Wat het zeker betekent is dat een publiek van jonge technisch onderlegde fans aan de standaard groep sportfans zal worden toegevoegd. Na een lange tijd heeft PHISGOC nu haar doel bereikt en is deze baanbrekende ontwikkeling zeker reden voor een feestje.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...