StarCraft II in het jaar 2019

Het is alweer even geleden dat StarCraft II het grootste spel binnen de esports op de pc was. Toch heeft de serie nog altijd een loyale player base die meer dan groot genoeg is om ook in de komende jaren mee te doen op het grote toneel. Sinds het eerste deel is StarCraft al een RTS die met name bedoeld lijkt te zijn voor de die hard gamer. Casual gamers kunnen natuurlijk ook gewoon een potje meespelen. Voor hen lijken vooral de single player en de in StarCraft II geïntroduceerde co op missions geschikt. Blizzard heeft onlangs enige aankondigingen gedaan over op welke manieren StarCraft II in het komende jaar aangepast gaat worden.

Nieuwe commander voor de co op mode

Zeratul is een bekend persoon voor spelers van StarCraft II. Hij zal speelbaar worden als co op commander. Fans van de serie hadden dit eigenlijk al wel aan zien komen. Het leek er vooral op dat Blizzard enkele problemen had met het implementeren van Zeratul. Deze hordes zijn nu overkomen en vanaf nu kun je de strijd aan in de co op missions met deze populaire commander.

Veranderingen voor de multiplayer

De co op missions zijn zeer succesvol gebleken. Ze hebben een andere dimensie aan StarCraft II gegeven. Met name voor casual gamers zijn deze missies beter te behapstukken dan de chaos van de versus multiplayer. Desondanks blijft dit natuurlijk de meest belangrijke mode van StarCraft II. Echte die hard RTS fans kunnen nog altijd bij Blizzard terecht. Zoals verwacht zullen er enkele aanpassingen worden gedaan om het spel te voorzien van een nog betere balans. Er zijn nog weinig details beschikbaar. Het heeft er wel alle schijn van deze de veranderingen minder impact zullen hebben dan die van vorig jaar. De Battlecruiser, Tempest en Ultralisk zullen in ieder geval aangepast worden. Het is nog niet helemaal duidelijk op welke manier dit zal gebeuren.

Nieuwe cosmetische items

Sinds een aantal jaren zijn cosmetische items in games een echte hit. Nog niet zo lang geleden was er eigenlijk niemand die begreep waarom je geld uit zou geven aan kleding voor je virtuele karakter. Tegenwoordig is het voor veel gamers die normaalste zaak van de wereld. De makers van de meest populaire games, zoals League of Legends en Fortnite, verdienen eigenlijk alleen maar geld met het verkopen van dergelijke items.

Deze games zijn namelijk verder gratis om te spelen. Ook in Starcraft II is het sinds enige tijd mogelijk om content te kopen die het uiterlijk van je units en gebouwen veranderen. Deze worden verkocht in War Chest. Het is inmiddels alweer tijd voor War Chest 4. Daarin zitten vooral skins voor gebouwen in. Zerg, Protoss en Terran worden in een nieuwe jasje gestoken. Alles bij elkaar lijkt 2019 niet het jaar te worden waar er veel veranderd zal worden aan Starcraft II.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...