Virtus.pro maakt nieuwe team bekend voor CS:GO

Na jaren teleurstellende resultaten te hebben gezien, heeft Vitus.pro besloten om eens flink de bezem door haar CS:GO team te halen. Ze hebben hun nieuwe Counter-Strike: Global Offensive team eind vorige maand bekendgemaakt in de hoop dat er nu wel de nodige overwinningen binnengehaald zullen worden. Het nieuwe team bestaat uit Michal “Michu” Muller, Michal “Snatchie” Rudzki, Pawel “Byali” Bielinski en Jakub “Kuben” Gurzynski. Mateusz “Toao” Zawistowski komt ook bij het team. Hij speelde voorheen bij AGO.

Bergafwaarts sinds februari 2017

In februari 2017 won Virtus.pro de DreamHack Master Las Vegas in de finale tegen twee van de beste teams van dat moment, Astralis en SK Gaming. Sindsdien verwachtte Roman Dvoryankin, directeur van Virtus.pro, meerdere van dit soort grote esport overwinningen en werd Virtus.pro voorspeld als de mogelijke winnaar voor IEM Katowice 2017. Helaas ging het vanaf dat moment alleen maar bergafwaarts en niet bergopwaarts, zoals verwacht. Dit werd verder voortgezet toen teamlid Snax naar Mousesports vertrok na maar liefst meer dan jaar bij Virtus.pro gespeeld te hebben.

De laatste strohalm

Tijdens 2018 kabbelde Virtus.pro een beetje door. Het lukte het team niet om zich te kwalificeren voor het ESL Pro League seizoen en werd uitgeschakeld bij de Europe Minor kwalificatieronde voor IEM Katowice 2019. Ook werden ze gedegradeerd van het FACEIT Londen Major toernooi, werden ze vijfde bij het BLAST Pro Series Istanbul in 2018 en lukte ze het niet om het hoofdpodium te bereiken voor EPICENTER 2018. Het jaar 2018 was voor Virtus.pro een jaar van teleurstelling en van net niet goed genoeg zijn. Dit was voor Virtus.pro de laatste strohalm en teken dat er iets drastisch zou moeten veranderen.

Nieuwe team

Het nieuwe team dat Virtus.pro heeft opgezet moet nog bewijzen dat ze de neerwaartse spiraal kunnen omkeren en Virtus.pro weer op de kaart kunnen zetten. Het laatste team was optimistisch en had potentieel, maar ze konden dit simpelweg niet omzetten in iets positiefs. Virtus.pro hoopt dat het jaar 2019 aanzienlijk minder teleurstellend zal zijn dan 2018 en de nieuwe vijf teamleden moeten dit nog gaan bewijzen. Het is te hopen dat zij, met een dusdanige druk op de schouders, het lef en het optimisme hebben om te bewijzen dat zij strategisch en speltechnisch ook een team zijn en niet alleen goede individuele spelers. Alleen dan maakt Virus.pro in 2019 een kans weer bij de besten te horen. Of dit ze lukt, kan alleen de toekomst uitwijzen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...