5 e-sport evenementen om naar uit te kijken in 2019

2019 belooft een mooi jaar te worden voor spelers en kijkers van esports. Er komen weer een aantal mooie en grote toernooien aan waar de beste spelers van de wereld het tegen elkaar opnemen. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken worden hier 5 grote e-sport evenementen in 2019 op een rij gezet.

The International van DOTA 2

DOTA 2 is een belangrijke game binnen de e-sports. Dat wordt nog maar eens onderstreept door het feit dat The International, het grootste toernooi van DOTA 2, elk jaar weer het record breekt voor grootste prijzenpot. Ook in 2019 zal er ongetwijfeld weer een editie plaatsvinden. Veel topteams hebben belangrijke leden zien vertrekken en hebben nieuwe spelers aangetrokken. Mede daarom kan de komende editie weleens erg verrassend en spannend worden.

CS:GO: EM Katowice

Als je over shooters praat dan kun je niet om Counter-Strike: Global Offensive heen. Dit is een die hard shooter waar vingervlug schietwerk en strategisch inzicht centraal staan. Het grootste toernooi van CS:GO vindt voor het eerst in vier jaar weer plaats in Katowice in Polen. Fans van de game kunnen waarnemen hoe de professionals elkaar te lijf gaan. CS:GO is een shooter waarbij elke fout je het leven kan kosten. En dat maakt kijken naar wedstrijden juist zo vermakelijk.

League of Legends World Championship

Vorig jaar waren veel kijkers verrast dat een Chinees team het World Championship wist te winnen. Ook dit jaar komt er weer een spannende editie van dit gigantische toernooi aan. Het aantal mensen dat inschakelt om de wedstrijden te volgen wordt elk jaar groter. De verwachting is dat dit in 2019 niet anders zal zijn. Wedstrijden tussen professionele teams zijn eigenlijk altijd razend spannend bij League of Legends.

Overwatch League Championship

Blizzard lijkt met Overwatch wederom een klassieker te hebben afgeleverd. Door het toename van het aantal characters in de laatste jaren heeft het spel meer diepgang gekregen. Het spel is nog uitdagender geworden en daarom is het des te interessanter om de beste teams van de wereld het tegen elkaar op te zien nemen.

Call of Duty World League Championship

Deze shooter gaat al veel jaren mee. Er zijn veel delen uitgebracht op verschillende platformen. Niet elke iteratie van Call of Duty was even succesvol en er was dikwijls behoorlijk wat kritiek van de fans. Met Call of Duty: Black Ops 4 lijken de makers weer op het goede pad te zijn. Het spel is erg goed verkocht en de opkomende World League Championship heeft de grootste prijzenpot tot nu toe. Fans van de serie hebben eindelijk weer iets om naar uit te kijken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...