Wat te verwachten van FIFA in 2019

FIFA is al jaren achter elkaar één van de best verkochte esport games. Toch is er behoorlijk wat kritiek op EA Sports, de maker van de serie. Die is vooral gericht op het gebrek aan vernieuwingen in de afzonderlijke edities van de serie. Er worden meestal maar enkele kleine veranderingen in de gameplay doorgevoerd. Fans hopen daarom dat 2019 een beter jaar is voor liefhebbers van een echte voetbalsimulator.

De gameplay is al jaren hetzelfde

Er is opmerkelijk weinig veranderd aan de gameplay in de afgelopen jaren. Dat is opvallend, want er is elk jaar een nieuwe FIFA. Er worden steeds enkele kleine veranderingen doorgevoerd maar die merk je eigenlijk pas als je een echte die hard speler bent. Het meest ergerlijke aan FIFA is waarschijnlijk de positionering van de spelers is je team. Die lijken na al die jaren nog steeds bijna willekeurig over het veld te bewegen. Wat volgt is een wedstrijd voetbal waarbij toeval de doorslaggevende factor lijkt te zijn.

Veel aandacht voor licenties en de visuele presentatie

De graphics en presentatie van FIFA zijn elk jaar prachtig. EA Sports vindt het duidelijk belangrijk dat hun game er levensecht uitziet. De toevoeging van de Champions League licentie in 2019 is een echte overwinning voor FIFA. Ook zien de spelers er realistischer uit dan ooit en de gezichten van veel spelers lijken levensecht.

FIFA wordt steeds meer pay to win

Pay to win is de laatste jaren misschien wel het ergste commentaar dat spelers op een spel kunnen hebben. Het betekent dat je door geld te investeren in het spel een veel betere kans maakt om te winnen. FIFA is steeds meer die kant op gegaan. Zeker in de populaire game mode FIFA Ultimate Team. Daar kun je oneindig lang player packs blijven kopen om nieuwe spelers en coins te verzamelen.

Mogelijk een ander betaalmodel

EA Sports heeft in het afgelopen jaar laten weten om verschillende betaalmodellen voor FIFA te overwegen. De meest waarschijnlijke is dat FIFA niet meer in delen verschijnt. In plaats daarvan kun je FIFA spelen op een abonnementsbasis. EA Sports zal er ondertussen voor zorgen dat het spel regelmatig grote updates krijgt om FIFA te verbeteren en up to date te houden. Deze vorm is een stuk moderner dan elk jaar de nieuwe versie kopen. Toch is er de angst dat dit zeker niet goedkoper gaat worden voor de spelers. Ook heeft EA een erg slechte reputatie bij gamers. Zij vrezen dat ze de hoofdprijs moeten betalen voor minimale updates die weinig aan het spel toevoegen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...