Zeven Overwatch League spelers gestraft

Het tweede seizoen is nog niet begonnen en zeven spelers in de Overwatch League zijn al gestraft. Dit is een direct gevolg van de sanctie tracker die door de Overwatch League is ingesteld om oneerlijk spel tegen te gaan. Vier van de zeven straffen werden uitgedeeld voor account verbetering. In een statement gaf de Overwatch League aan dat ze het gedrag van alle spelers grondig beoordelen en dat er naar aanleiding van wat ze vinden disciplinaire maatregelen worden genomen. De sleutelfactoren die in acht werden genomen waren de ernst en de recentheid van de acties die moesten worden beoordeeld, maar uiteraard werd elk geval afzonderlijk bekeken en beoordeeld. Tijdens seizoen 2 zal de Overwatch League elke schending blijven beoordelen en actie ondernemen waar nodig.

Opgelegde sancties

De vier spelers die gestraft werden voor account verbetering waren Damon “Apply” Conti van Florida Mayhem, Cai “Krystal” Shilong van Hangzhou Spark, Park “Viol2t” Min-ki van San Francisco Shock en Kelsey “Colourhex” Birse van Boston Uprising. Zij zijn allemaal voor 1 of 2 games geschorst. Lee “Rise” Win-jae van Guangzhou Charge heeft een boete gekregen van 1000 dollar voor het delen van zijn account. Se-Hyun “Neko” Park van Toronto Defiant is geschorst voor drie games omdat hij een account heeft verkocht en het OWL onderzoek heeft geprobeerd te belemmeren. Riku “Ripa” Toivanen van Los Angeles Gladiators is geschorst voor maar liefst vijf spellen voor het negatief beïnvloeden van wedstrijden en toxiciteit. Dit is slechts het begin van een aantal verwachte andere schorsingen als spelers

De aankondiging

Deze sancties zijn hard aangekomen in de e-sports Overwatch League. Het versterken van je account is in Korea nu officieel een misdrijf en deze spelers zijn er dus eigenlijk licht van afgekomen. In hun statement vertelde de Overwatch League dat de lijst met geschorste spelers geen spelers bevat die geen contract hebben met de Overwatch League, maar dat deze wel boetes en straf kunnen verwachten als ze terugkomen om bij de League te spelen. Spelers die al eerder straf hebben gehad en deze hebben uitgezeten zullen hier verder geen sancties voor ontvangen als ze weer bij de Overwatch League willen spelen. De Overwatch League staat bekend als een competitie waar trolling en andere oneerlijk spel veel voorkomt. Door de nieuwe sanctie tracker in het leven te roepen hoopt de Overwatch League dit beter te kunnen managen en verlagen. Zo krijgen de eerlijke spelers een eerlijk spel en dat is precies wat ze verdienen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...