KioShiMa wordt een permanent lid van Cloud 9

Het zat er al een tijdje aan te komen. Cloud 9 was op zoek naar een nieuw lid en Fabien “kioShiMa” Fiey heeft al een aantal keer met het team meegespeeld. KioShiMa wordt permanent het vijfde lid van het team. Hij zal als een support gaan spelen in de nabije toekomst.

KioShiMa heeft al heel wat gewonnen

KioShiMa zit al sinds juni van 2018 zonder team. En dat is opvallend voor een speler met het talent van kioShiMa. Hij was voorheen een prominente speler van Envy. Dit team besloot echter in juni van dit jaar om hun team voor Counter-Strike: Global Offensive te laten gaan. Sindsdien is er natuurlijk heel wat belangstelling geweest voor de spelers die nu allemaal een free agent zijn geworden. KioShima stond waarschijnlijk hoog op het lijstje van veel teams. Hij brengt een hoop ervaring en is bovendien een bewezen winnaar. Hij is bijvoorbeeld al twee keer de winnaar geweest van het Major toernooi.

Een deal met Mousesports ging niet door

Mousesports leek lange tijd favoriet te zien om kioShiMa te rekruteren. Dat kwam onder andere omdat zij wat enige problemen hadden met één van hun spelers. Janusz “Snak” Pogorzelski werd uiteindelijk uit het team gezet. Dat leidde uiteraard tot veel speculatie, helemaal omdat kioShiMa op zoek was naar een topteam. Mousesports heeft er echter uiteindelijk voor gekozen om hun esports bankspeler de kans te geven. Voor hen is het te hopen dat Martin “STYKO” Styk inderdaad de schoenen kan vullen van de talentvolle, maar vaak roekeloze, Snax.

Het Franse Vitality koos voor andere spelers

kioShiMa is een Franse speler. Vitality was van plan om een team samen te stellen van alleen maar Franse spelers. Het was dus ook logisch dat de clubloze kioShiMa onmiddellijk aan het team werd gelinkt. Desondanks lijkt het erop dat Vitality niet concreet belangstelling heeft getoond in zijn diensten. Dat is verrassend, want voormalig teamgenoten Cédric “RpK” Guipouy en Vincent “Happy” Schopenhauer staan nu wel op de loonlijst van het team.

De reden van het ontbreken van kioShiMa

De reden voor het ontbreken van kioShiMa is niet helemaal duidelijk. Het team zou om Mathieu “ZywOo” Herbaut heen gebouwd worden. Dat is een talentvolle jonge Franse speler. Wellicht had kioShiMa geen zin om tweede viool te spelen en is hij alleen bereid om de sterspeler en leider van zijn nieuwe team te zijn. Ook is het gesuggereerd dat kioShiMa geen deel uit wilde maken van een team dat alleen maar uit Fransozen bestaat. In het verleden heeft hij wel eens opmerkingen in de richting gemaakt. Wat dat betreft heeft hij met Cloud 9 de juiste keuze gemaakt.

Spelers van over de hele wereld zitten bij Cloud 9

Cloud 9 is een bont gezelschap van spelers uit verschillende landen. Naast de Franse kioShiMa zitten er verder nog de Amerikanen Timothy “automatic” Ta en William “RUSH” Wierzba in het team. De andere twee leden komen uit Zweden. Dat zijn Maikil “Golden” Selim en Robin “flusha” Rönnquist. In de nabije toekomst kunnen we aanschouwen of al dit talent samen een goed team weet te vormen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...