World of Warcraft Classic verschijnt in augustus 2019

Er zijn maar weinig games die zo veel impact hebben gemaakt als World of Warcraft. Jarenlang waren MMORPG’s de meest gespeelde esports games. Tegenwoordig zijn ze ingehaald door MOBA’s en Battle Royale games. Desondanks is World of Warcraft nog steeds mateloos populair. Gedurende het bestaan van het spel is het de gouden standaard voor MMORPG’s. Vrijwel geen enkele andere game kon tippen aan de spelersaantallen van de creatie van Blizzard. En dat terwijl iedereen die het wilde spelen maandelijks geld moest overschrijven. World of Warcraft werd dan ook al snel een goudmijn voor Blizzard. Voor andere makers van games in het genre was het allemaal iets minder rooskleurig. Dankzij de immense populariteit van World of Warcraft was het voor andere ontwikkelaars lastig om voldoende spelers na zich toe te trekken. Dat had als gevolg dat uit een groot aantal van de games uit het genre de stekker is getrokken. Ook zijn er flink wat ontwikkelaars failliet gegaan.

World of Warcraft wordt nog altijd doorontwikkeld

Er verschijnen nog steeds veel updates voor de game. Dat zijn kleine updates, maar ook gigantische expansions. Niet iedere spelers is hier altijd even blij mee. Een aantal belangrijke aspecten in het spel worden namelijk telkens op de schop genomen. Dat is ook wel logisch. Want Blizzard wil het spel interessant en vernieuwend houden voor spelers die al jarenlang een abonnement hebben. Toch waren er veel gamers met nostalgische gevoelens. Speciaal voor hen komt er World of Warcraft Classic. Die verschijnt in augustus tot 2019 en het is de versie van de beginjaren van het spel. Voor een aantal spelers is het een droom die uitkomt. Zij vinden alle nieuwe toevoegingen namelijk maar niks. World of Warcraft Classic is speelbaar voor iedereen met een actieve subscriptie voor de standaard versie. Dat betekent dus ook dat je het spel niet los kunt kopen. En dat heeft natuurlijk ook weer tot kritiek geleid. Desondanks zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Op Twitch stijgt de populariteit van World of Warcraft al

Het lijkt erop dat veel mensen zitten te wachten op de classic editie van het esports spel. Op het internet wordt er veel over gesproken. En ook op Twitch is World of Warcraft sinds de aankondiging van Classic een stuk populairder. Toch zijn enthousiaste spelers gewaarschuwd. De oudere versies van het spel zijn namelijk veel minder vergeeflijk. Je wordt veel minder bij de hand genomen. Zo kun je namelijk fouten maken bij het kiezen van talents en skills die moeilijk om te draaien zijn. Ook moet je veel meer zelf op zoek naar de locatie van quests. Je kunt niet zomaar meer de gouden pijl volgen en op wat knopjes drukken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...