Nieuwe gaming laptops zijn krachtig en duurzaam

Gamen op een laptop werd lange tijd gezien als een optie die alleen gebruikt moest worden als dat strikt noodzakelijk was. Spelers die gewend waren om achter een krachtige desktop pc te zitten konden bijna niet geloven dat andere op een laptop speelden. In het afgelopen decennium zijn producenten van laptops hard aan het werk geweest om de bouwkwaliteit en de kracht van de hardware van laptops te verbeteren. Tegenwoordig spelen steeds meer esport gamers op een laptop. Dat doen ze met veel plezier en zonder problemen.

Oude problemen met gamen op laptops

Het grootste probleem met laptops qua esports was de beperkte ruimte. Dat had invloed op welke onderdelen er in gebouwd konden worden. Vooral de snelste videokaarten nemen veel ruimte in. Daarom zijn er vaak aparte versies voor laptops die iets kleiner zijn. Helaas zijn die vaak ook minder snel. Het grootste probleem dat door het gebrek aan ruimte wordt veroorzaakt is de beperkte mogelijkheid om de laptop te koelen. Er is weinig ruimte voor de koelers zelf en hete lucht kan niet makkelijk worden afgevoerd. Het resultaat was dat gaming laptops altijd veel langzamer waren dan desktop pc’s. En dat terwijl je er meer voor moest betalen. Daarbovenop werd een laptop vaak erg warm tijdens het gamen. Zo heet zelfs dat het de levensduur van de apparaten ernstig beïnvloedde.

Enkele computer voor al je bezigheden

Mensen die graag gamen hadden daardoor vaak twee computers. Een laptop voor het werk en een desktop pc om op te gamen. Dat is natuurlijk geen ideale optie. Vooral niet omdat je twee keer voor een computer moet betalen. De nieuwe generatie gaming laptops geeft die mensen een andere optie. Deze nieuwe laptops zijn krachtig, worden niet snel warm en hebben een veel langere levensduur. Mede dankzij de opkomst van smartphones zijn producenten hard bezig geweest met het maken van compacte chips. En dat is natuurlijk ook precies wat je voor een laptop nodig hebt. Ook de batterijduur is er sterk op vooruit gegaan. Door al deze verbeteringen is het kopen van een laptop om op te gamen veel aantrekkelijker geworden. Helemaal omdat je deze gewoon mee kan nemen wanneer je bij een vriend thuis gaat gamen. Tegenwoordig haal je een krachtige game pc in de vorm van een laptop. Wanneer je wilt kun je er thuis altijd nog een grotere monitor aan verbinden. Ook zijn gamers erg gesteld op een full size toetsenbord. Daarvoor geldt hetzelfde. Als je zelf thuis een losse monitor, een gamemuis en een toetsenbord aan je laptop koppelt, is gamen op een laptop net zo comfortabel als gamen op een desktop pc.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...