Winnaars van The Game Awards 2018

Net zoals elk jaar werden The Game Awards in december uitgereikt. De grote winnaars van deze editie zijn Red Dead Redemption 2, Fortnite, Overwatch en God of War. Deze immens populaire games gingen er met de meest belangrijke prijzen vandoor.

God of War wint The Game of the Year Award

Voor veel mensen zal het niet als een verrassing komen dat God of War 2 het spel van het jaar is geworden volgens de meest recente editie van The Game Awards. Het is spel is mateloos populair onder Playstation 4 spelers. De voornaamste concurrent voor de meest belangrijke prijs was Red Dead Redemption 2. Fortnite wist een maand geleden verrassend genoeg de Golden Joystick Award te winnen. Dat zorgde voor een klein relletje op het internet. Fanatieke gamers en game journalisten vonden dat Fortnite lang niet origineel genoeg was om in aanmerking te komen voor een dergelijke prijs.

Overwatch is esports game of the year

De meeste prijzen zijn gereserveerd voor games die in 2018 uitgekomen zijn. Dat geldt niet voor de esports game of the year award. Game ontwikkelaar Blizzard heeft in het afgelopen jaar hard gewerkt om Overwatch te optimaliseren. Daarvoor werden ze beloond door The Game of the Year Awards.

League of Legends valt ook in de prijzen

League of Legends is ook één van de hoofdrolspelers binnen de esports. En ook voor Riot, de makers van het spel, was er een prijs gereserveerd. Ze kregen de award voor het organiseren van het beste esport event. Niet geheel verrassend was dit het League of Legends World Championship van 2018. Dat kwam gedeeltelijk door het eindoptreden van het toernooi. Daarin speelde virtuele band K/DA een liedje dat later meer dan 100 miljoen views kreeg op YouTube. K/DA bestaat uit vier personages die in League of Legends voorkomen.

Cloud9 wint de award voor het beste esport team

Ook Cloud9 viel in de prijzen. Hun League of Legends delegatie won de award voor het beste esport team. Volgens velen komt dat eigenlijk alleen omdat ze uit Noord Amerika komen. Ze hebben namelijk geen enkel toernooi weten te winnen. De verwachting was dat het Europese Fnatic of het Chinese iG er met deze prijs vandoor zou gaan, aangezien zij de finale van World 2018 tegen elkaar speelden.

Fortnite wint toch nog iets op The Game Awards 2018

Het populaire schietspel Fortnite viel toch nog in de prijzen. Het won twee belangrijke awards. Namelijk die voor beste multiplayer game en best ongoing game. Verder werden veel minder belangrijke prijzen verdeeld tussen Red Dead Redemption 2, God of War en Fortnite.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...