Blizzards: Starcraft II spelen

De eerste Starcraft zullen sommige jongeren niet eens meer herkennen. Het kwam uit in 1998 en is lange tijd populair geweest. Het was het tweede paradepaardje van Blizzard dat na het succes van de eerste twee Warcraft spellen in ‘94 en ’95 de smaak voor strategy games te pakken kreeg. Na de originele Starcraft is Blizzard nog een tijd succesvol geweest met klassieke strategy games als Diablo II en Warcraf III, maar rondom Starcraft bleef het lange tijd stil. Met de lancering van World of Warcraft vroegen veel trouwe spelers zich af of het populaire sci-fi spel ooit nog een comeback zou maken. Die comeback is er gekomen, weliswaar pas 12 jaar na de lancering van het origineel, maar in 2010 was Starcraft II een feit. Veel fans vroegen zich in het begin wel af waarom het zo lang duurde voor er een vervolg werd uitgebracht. De eerste beelden waren weinig hoopvol. In veel opzichten leek Starcraft II erg veel op zijn voorganger. De gameplay was hier en daar een beetje uitgebreid, maar niets om over op te scheppen en grafisch was er ook weinig veranderd.

Never change a winning team?

Is wat Blizzard misschien gedacht heeft. Het originele spel wordt nog steeds gespeeld en is meer dan 11 miljoen keer verkocht. De ontwikkelaars wilden dan ook vooral de beste elementen uit het spel behouden en deze uitbreiden. Dat bleek ook wel toen er een bèta versie gelanceerd werd. De vormgeving was grondig opgepoetst en de gameplay liep gesmeerd. Het gevolg was een enthousiast onthaal en een run op de game. Starcraft II is typisch een spel waarin je terugziet dat de ontwikkelaar zijn tijd heeft genomen en goed naar feedback heeft geluisterd om een spel te lanceren dat was. Dat mocht ook wel, want met een grote schare trouwe fans en een wachttijd van 12 jaar waren de verwachtingen hooggespannen.

Gratis en nu nog groter

Inmiddels is Starcraft II al jaren een gevestigde naam die minstens even populair is als het origineel. Er worden jaarlijks toernooien gehouden waarbij de beste spelers het tegen elkaar opnemen en waarbij er grote prijzen te verdienen zijn. Het is met recht een van de grootste esport strategy games aller tijden. Om een nieuwe groep aan te spreken, en om een oudere groep spelers opnieuw te laten spelen, is Blizzard met StarCraft II dezelfde kant op gegaan als veel andere ontwikkelaars van online games. Sinds november 2017 is het voor iedereen gratis te downloaden en te spelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...