Epic Games: Fortnite

Fortnite is dé kaskraker van ontwikkelaar Epic Games. Vanaf het begin was het hit en het succes heeft zich onverminderd doorgezet. Het is zelfs zo populair dat het de oude koning van het genre, PlayerUnkown’s Battlegrounds van de troon gestoten heeft. Wat hierbij veel geholpen heeft is de introductie van de Battle Royal modus, waarbij iedereen gratis kan spelen.

Fortnite nu de grootste in het genre

Fornite is een online multiplayer battle royale game en is verreweg de grootste binnen het genre. Dit soort spellen zijn al langer populair, de Call of Duty reeks is misschien wel de meest bekende, maar geen andere titel komt ook maar in de buurt van Fortnite als je kijkt naar het totale aantal spelers. PUBG, of PlayerUnknown Battlegrounds is met 87 miljoen spelers in een jaar tijd naar boven gekatapulteerd in de ranglijsten. Fornite? 125 miljoen. Ook wat omzet betreft heeft Fortnite de bovenhand. Begin 2018 haalde het spel 126 miljoen dollar binnen, tegenover 103 miljoen bij PUBG.
De populariteit van Fortnite is voor een groot deel te danken aan zijn onvoorspelbaarheid, er kan altijd iets nieuws gebeuren. Bij PUBG worden levels en de gameplay na verloop van tijd voorspelbaar en dat kan voor fanieke gamers saai worden. De grootste reden voor het enorme succes is de komst van de gratis Battle Royale mode die je sinds 2017 kunt spelen.

Tegen elkaar spelen is leuk, gratis tegen elkaar spelen is nog leuker

Veel esports spellen kosten geld. Je moet het spel kopen of je moet betalen om van de servers gebruik te maken. Bij Fortnite hoeft dat dus niet. En niet alleen is de modus gratis te spelen, je kan het ook nog eens via elk gewenst platform doen. De enige groep die wel moet betalen zijn Xbox 1 spelers. Niet voor het spel, maar om te spelen heb je Xbox Live Gold nodig. Je kunt wel in-game aankopen doen, zoals een nieuwe outfit voor je character, maar dat is wel een puur cosmetische ingreep. Je character wordt er niet beter van.

Voor 950 V-Bucks koop je een Battle Pass. Dat komt neer op zeven a acht euro. Een Battle Pass is er niet alleen om nieuwe outfits te krijgen. Er zijn tal van items en equipment te bemachtigen terwijl je speelt. De in-game aankopen blijven wel beperkt omdat er veel waarde wordt gehecht aan de gameplay. Dit is dan ook geen pay-to-win game waarbij je door veel geld uit te geven vanzelf de beste items krijgt.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...