Virtus.pro en Vici Gaming goed van start in de ESL One

De ESL One is weer onderweg. Dit jaar worden de wedstrijden in Hamburg gespeeld. Virtus.pro en Vici Gaming zijn er allebei in geslaagd om hun eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Dat betekent dat ze in de upper-bracket finale zitten in het Dota 2 toernooi.

Spannende halve finales voor beide teams

Beide teams zijn natuurlijk grote en bekende namen binnen de e-sports. Maar daar zijn er natuurlijk meer van. Dota 2 is één van de grootste games binnen de e-sports. Er zijn dus behoorlijk wat teams met talentvolle spelers. Virtus.pro moest het in de halve finale bijvoorbeeld opnemen tegen Team Secret. Dat is ook een groot team met wereldwijd veel fans. Virtus.pro heeft de best-of-three nipt weten te winnen, met 2-1. Hetzelfde geldt voor Vici Gaming. Zijn hebben met 2-1 gewonnen van Team Aster. Deze resultaten laten maar weer eens zien hoe competitief Dota 2 is. Van tevoren is het bijna niet te zeggen wie er met de titel vandoor gaat.

Het komende weekend wordt de winnaar bekend

De upper-bracket finale wordt op zaterdag gespeeld. Dat is de halve finale tussen de favorieten van het toernooi. Over het algemeen zijn dat teams die tijdens het toernooi niet of nauwelijks hebben verloren. Zaterdag wordt dus bekend of Virtus.pro of Vici Gaming de beste van de twee is. De winnaar van die wedstrijd gaat naar de echt finale. Die wordt een dag later, op zondag, gespeeld. Het toernooi wordt dus op een hoog tempo afgewerkt. De verliezer van deze halve finale moet ook nog een wedstrijd spelen. Dat is tegen de verliezer van de andere halve finale.

Zo ging het in de groepsfase

Vici Gaming en Team Secret zaten allebei in groep A. Zij zijn uiteindelijk gedeeld eerste geworden met een score van 8-2. In Groep B was Aster de winnaar met een score van 9-1. Virtus.pro is daar tweede geworden met 8-2. In elke groep zaten zes teams. Deze speelden onderling een best-of-two. Daardoor was het dus ook mogelijk om gelijk te spelen tegen een ander team. De twee hoogst geplaatste teams van elke groep werden automatisch geplaatst voor de upper bracket van de volgende ronde.

De teams in de lower bracket

De teams die als vijfde en zesde zijn geëindigd in een groep moesten meteen naar huis. De nummers drie en vier hadden nog een kans op glorie. Zij komen namelijk in de lower bracket terecht. Dat is een moeilijkere weg naar de finale met meer wedstrijden. Op vrijdag beginnen deze wedstrijden. EG speelt dan tegen compLexity en Forward neemt het op tegen pain.

Er staat behoorlijk wat op het spel

De ESL One in Hamburg wordt natuurlijk niet alleen voor de eer gespeeld. Er valt ook weer behoorlijk wat geld te verdienen. In totaal wordt er 300.000 dollar aan prijzengeld verdeeld onder de deelnemende teams. De winnaar van het toernooi gaat er met bijna de helft vandoor, namelijk 125.000 dollar. Voor het team dat tweede eindigt is er 65.000 dollar gereserveerd. De rest van het geld wordt verdeeld onder de overige teams. Vanzelfsprekend krijg je meer geld als je verder komt in het toernooi.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...