Niet spelende John Bain in Hall of Fame opgenomen

Een unieke mijlpaal in de geschiedenis van esports. Voor de eerste keer is iemand terecht gekomen in de ‘Hall of Fame’. En niet zomaar iemand, maar John ‘TotalBiscuit’ Bain. Nog in 2018 tijdens de Electronic Sports League in Hamburg zal alles officieel naar buiten worden gebracht. John Bain overleed eerder op 33-jarige leeftijd en wordt op deze manier in een mooie nagedachtenis geëerd. De meeste bekendheid in de gaming industrie vergaarde hij als presentator van WoW Radio, populair onder spelers van World of Warcraft, in de jaren 2005 tot 2010. Na die tijd bleven trouwe luisteraars hem volgen en kreeg hij onder 2,2 miljoen vaste volgers op zijn YouTube kanaal. Maar esports werd onder zijn leiding een waar begrip.

Axiom en Starcraft 2: Bekend en befaamd

John Bain vormde samen met zijn partners het esports team Axiom, al was slechts voor korte tijd. In de eerste jaren haalde dit team kleine successen, maar in 2015 kwam het tot een einde van de samenwerking toen verdere successen uitblijven en John Bain opnieuw last kreeg van kanker, hetgeen hij eerder had overwonnen. Volgers en spelers uit de Electronic Sports League hebben helaas niet lang genoeg kunnen genieten van de prestaties van deze welbekende esporter, die met name online veel erkenning kreeg van fans over de hele wereld. Met name zijn uitgesproken game reviews via YouTube zullen velen bijblijven.

Een gerespecteerde persoonlijkheid

John ‘TotalBiscuit’ Bain wordt ook wel het gezicht van de game industrie en esport generatie genoemd. Naast de presentatie van Radio World of Warcraft is een hele gemeenschap van geïnteresseerde en bevlogen esporters ontstaan, hoewel deze gemeenschap nog altijd slechts in de kinderschoenen staat en enkel nog maar kan groeien. ESL gaf eerder aan dat, hoewel John Bain zelf nooit een groot speler is geweest, de esport community veel profijt heeft gehad van de inzet van Bain. Zowel op het gebied van organisatie, sponsoring, reclame als de uitvoering van grote evenementen waren niet zo succesvol geweest zonder de grote support van een liefhebber van esports: John Bain.

Love him of hate him

Volgens sommige kenners was John TotalBiscuit Bain een echte ‘love him or hate him’ personage, met name via het YouTube kanaal. Zijn meest bekende serie ooit was het ‘WTF is..’ waarin nieuwe games onder de loep werden genomen. Het geniale van John Bain was zijn bevlogenheid, eerlijkheid en harde oordeel. Niet bij iedereen viel dit in goede aarde en John Bain kreeg zelfs te maken met rechtszaken tegen zijn persoon. Dat weerhield meer dan 2 miljoen fans wereldwijd er niet van zijn kritische oordeel over games te volgen.

Erkenning van ‘een supporter van het spel’

Eind oktober zal John Bain als eerste ‘niet spelende’ esporter worden bijgezet in de gangen van de Hall of Fame. Zonder te spelen heeft John op ongekende schaal bijgedragen aan de bekendheid en populariteit van de esports. Ook het becommentariëren van Starcraft games zal bekend zijn bij de volgers. De Hall of Fame heeft er een welverdiende persoonlijkheid bij.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...