Vijf van de zes games van de SEA games zijn bekend

Het is elk jaar weer spannend om te horen welke games er op de South East Asian Games worden gespeeld. Het is alweer de dertigste editie van dit enorme toernooi. Dat zegt ook wel genoeg over de geschiedenis van de SEA. Het is één van de belangrijkste toernooien geweest om professioneel gamen op de kaart te zetten. In Zuidoost Azië lopen ze qua e-sports sowieso voorop. Daar wordt al jaren veel meer aandacht besteed aan professioneel gamen. Ook 2019 lijkt weer een ontzettend spannende editie te worden voor de South East Asian Games.

Mobile Legends werd als eerste aangekondigd

In grote delen van Azië is Mobile Legends het meest gespeelde spel. Dat is een MOBA die op mobiel devices gespeeld kan worden. In Europa en Nederland is het spel niet zo heel bekend. De verwachting is dat dit snel kan veranderen. Het zou niet voor het eerst zijn dat een aan games gerelateerde trend in Zuidoost Azië begint. Helemaal omdat mobile devices steeds krachtiger worden en tegenwoordig ook in staat zijn om zware games te draaien. Als je daarbij bedankt dat vrijwel iedereen een smartphone of een tablet is dan weet je dat er een grote markt is om te veroveren. Tijdens de SEA van 2019 kun je alvast kijken hoe Mobile Legends gespeeld moet worden.

DOTA 2 en Starcraft 2 vertegenwoordigen de pc

Gamen op de pc is natuurlijk ook nog mateloos populair. Games zoals Starcraft 2 zijn voor echt die hards. Helemaal in Zuid-Korea wordt dit spel al jarenlang fanatiek gespeeld door een grote groep gamers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er elk jaar een speler uit dat land wereldkampioen wordt. Afgelopen jaar kwam daar eindelijk verandering in toen de Finse Serral iedereen wist te verrassen en er met de titel vandoor ging. Dat het immens populaire DOTA 2 op De SEA gespeeld gaat worden zal ook niemand verbazen.

Overige games die op de SEA 2019 gespeeld gaan worden

Op de SEA 2019 zullen er twee games gespeeld worden op drie verschillende platformen. De pc heeft DOTA 2 en Starcraft 2. Naast Mobile Legends zal ook Tales of Valor present zijn bij de SEA 2019. Voor de console is er tot nu toe bekend dat Tekken 7 gespeeld gaat worden. Het vechtspel wordt nog steeds erg veel gespeeld het is bovendien spectaculair om naar te kijken. De zesde game zal ook op een console gespeeld worden. Het is echter nog niet bekend welk spel dat gaat zijn. De SEA games worden tussen 30 november en 10 december van dit jaar gehouden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...