Online PUBG spelen

Wie de laatste tijd aan battle royale denkt, denkt maar aan twee games. Fortnite als meest populaire en PUBG als goede tweede. Er wordt wel gezegd dat echte gameliefhebbers vaker voor PUBG kiezen, mede omdat de graphics mooier zijn. Ook de gameplay trekt veel spelers. In eerste instantie lijkt het op een standaard shooter, maar gaandeweg kom je erachter dat er veel meer skills aan te pas komen dan je dacht. Als je net begint met PUBG kan dit het lastig maken om het spel onder de knie te krijgen. Dus wat kun je verwachten wanneer je net begint met spelen?

Een shooter met een twist

Net als bij de grote concurrent worden spelers met honderd tegelijk gedropt op een eiland. Maar waar het bij de meeste shooters vooral gaat om je hoeveelheid kills, draait het bij PUBG puur om overleven. Er zijn zelfs toernooi battles gewonnen door spelers die zelf geen shot hebben gelost. Rushen en zoveel mogelijk kills maken is dus niet altijd de beste strategie. Sterker nog, je moet tijdens het spelen wapens en equipment verzamelen dus je bent in het begin erg kwetsbaar voor aanvallen. Je beste kans is simpelweg door niet gezien te worden door je concurrenten. Stealth mode aan dus.

De drie stadia van een match

PUBG matches kunnen maximaal 50 minuten duren. Onthoud dat het een marathon is en geen sprint. Alleen door geduldig te zijn en strategische beslissingen te nemen kom je als winnaar uit de bus.

Een match begint met een parachutesprong uit een vliegtuig. Die sprong is niet willekeurig, je kunt zelf kiezen waar je wilt landen. Er zijn talloze tips te vinden over de beste plekken om te landen. Aangezien je het zo lang mogelijk vol moet houden is het wel handig wanneer je ergens land waar het niet te druk is. Anders wordt het zeker in het begin een kort potje.

Eenmaal geland begin je bij deze esport met het verzamelen van wapens en uitrusting. Deze haal je onder andere uit gebouwen die je kan looten. Hierbij is het belangrijk dat je de blauwe cirkel op je map in de gaten houdt. Deze wordt tijdens het spelen steeds kleiner en dwingt spelers zo dus om elkaar op te zoeken. Probeer zo lang mogelijk in een relatief veilige zone te blijven, in ieder geval tot er nog maar een paar spelers over zijn.

Iemand moet winnen en daarom is het tijd om in de laatste fase van een match je verzamelde resources in te zetten. Het spel wordt dan een soort free for all waarbij iedereen probeert om zolang mogelijk vol te houden en ondertussen de competitie uit te schakelen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...