Dota Auto Chess krijgt een eigen toernooi

De mod Dota Auto Chess is in zeer korte tijd razend populair geworden. Het is een tactisch spel dat een soort combinatie is tussen DOTA 2 en schaken. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht is het dan ook een mod in het spel DOTA 2. Het spel is op het eerste gezicht erg eenvoudig. Maar wanneer je een aantal rondes speelt dan kom je erachter dat het behoorlijk wat diepgang heeft.

Combineer units tot een strategisch leger

Bij het spel moet je aan het begin van elke ronde een aantal units op het bord zetten. Dat doe je met units die je al hebt en hebt aan het begin van elke ronde de kans om nieuwe te kopen. Wanneer je drie dezelfde units hebt dan kun je die combineren tot een verbeterde versie. Als je er daar weer drie van hebt dan kun je nog een keer hetzelfde doen om de sterkste versie van de betreffende unit te krijgen. Je kunt je geld ook uitgeven om meer kans te maken op sterkere units. Ook is het mogelijk om te investeren in het aantal units dat je neer kunt zetten. Het spel wordt met acht spelers gespeeld. Elke ronde neem je het op tegen één van hen om te bepalen wie er op dat moment het sterkste leger heeft. Tussendoor speel je ook rondes tegen creeps. Daarin kun je items vinden waarmee je units sterker gemaakt kunnen worden.

Goede synergie is cruciaal

Elk unit in het spel behoort tot een class en een race. Combinaties van units van hetzelfde type geven je bonussen. Je moet dus proberen om de juiste combinaties te vinden om een zo sterk mogelijk leger op te bouwen. Tussen de rondes door krijg je vijf random units die je kunt kopen. Verder kun je nog geld uitgeven om te kunnen kiezen uit vijf andere units. Je moet dus ook wat geluk hebben en hopen dat je uit de units kunt kiezen die je hebben wilt.

DOTA 2 is ook als mod begonnen

Het esports spel DOTA 2 is zelf ook begonnen als mod. DOTA was gemaakt voor Warcraft 3. Nu DOTA 2 een op zichzelf staand spel is geven zij andere kleine ontwikkelaars ook de mogelijkheid om hun ideeën uit te voeren en door het grote publiek te laten spelen. Dota Auto Chess bewandelt op dit moment nog hetzelfde pad als het originele DOTA. Er zijn al miljoenen spelers die Dota Auto Chess hebben gespeeld en als dat zo doorgaat dan kan deze mod het succes van DOTA evenaren.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...