Het zevende seizoen van Rocket League is onderweg

Rocket League is in relatief korte tijd erg populaire geworden. Het is inmiddels al weer tijd voor het zevende seizoen. Dit jaar lijkt het erop dat Rocket League nog grote is geworden. Dat merk je onder andere aan het prijzengeld van seizoen 7. Die is inmiddels al meer dan één miljoen dollar. Daardoor wordt Rocket League ook steeds aantrekkelijker voor professionele gamers. De verwachting is dat het niveau van de spelers daarom alleen maar omhoog zal gaan. Dat is goed nieuws voor de kijkers en fans van de game. Hoe beter de spelers zijn, des te leuker is het om naar een potje Rocket League te kijken.

Zuid-Amerika is toegevoegd als nieuwe region

Rocket League wordt groter als esport. Dat betekent ook dat er meer delen van de wereld mee gaan doen om de echte prijzen. Voor seizoen 7 is Zuid-Amerika geïntroduceerd. Dat is het vierde werelddeel dat deel gaat nemen aan het spel. Europa en Noord-Amerika doen al vanaf het eerste seizoen mee. Oceanië is in het derde seizoen toegevoegd.

Relatief kleine groei van het prijzengeld

Het is nog niet helemaal bekend wat het precieze bedrag van het prijzengeld voor seizoen 7 zal zijn. Psyonix, de maker van het spel, heeft al wal gesuggereerd dat het hoger dan vorig seizoen is. Toen werd er in totaal voor een miljoen aan prijzen verdeeld. Dat was toen een enorme toename, want in seizoen 5 werd er slechts voor een half miljoen aan prijzengeld verdeeld tussen de meest succesvolle teams. Wat dat betreft is de groei behoorlijk gestagneerd. Helemaal als je bedenkt dat er een heel nieuwe werelddeel bij is gekomen. Hopelijk zegt dit niet al te veel over de toekomst van Rocket League. Het is nog even wachten op de officiële aankondiging van het prijzengeld.

Neem het op tegen spelers van andere platformen

Gamers schreeuwen al jaren om cross-platform play. Dat houdt in dat je het tegen spelers op kan nemen die op een ander platform spelen. Rocket League is te spelen op de pc, de Xbox One, de PlayStation 4 en de Nintendo Switch. Psyonix geeft gehoor aan de vraag van de spelers. Daarom is voor seizoen volledige ondersteuning voor cross-platform play toegevoegd. Het was voor sommige platformen al mogelijk om onderling tegen elkaar te spelen. Vanaf nu kunnen spelers van alle verschillende systemen het tegen elkaar opnemen. Ook professionele gamers en andere spelers met een hoge rank kunnen spelers van een ander platform tegenkomen in ranked play.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...