Veel spektakel in het Tyler1 toernooi van League of Legends

Momenteel is het off season voor bijna alle professionele games. Door de immense populariteit zijn er gelukkig nog voldoende prestigieuze toernooien om naar te kijken. League of Legends is één van de meest geliefde games binnen de esport. Het is dus ook niet verwonderlijk dat er ook voor dit spel leuke toernooien zijn die de fans kunnen volgen. Het Tyler1 toernooi begon op 24 november. De winnaar van dit toernooi gaat er met 50.000 dollar vandoor. Mede daardoor deden een aantal van de beste teams van de wereld mee.

De opzet van het toernooi

Er deden in totaal 8 teams mee. Het leuke aan Tyler1 is dat er meteen begonnen wordt met de kwartfinales. Er zijn geen wedstrijden in een groep en daardoor kan elke fout van een team direct fataal zijn. Deze opzet zorgt dus van de eerste tot de laatste seconde voor veel spanning en spektakel. Uiteindelijk waren het Team E Turner en PA die een plaats in de finale wisten te veroveren. Elke wedstrijd in het toernooi is een best of 3. Inmiddels zijn de kwartfinales en de halve finales gespeeld. In totaal waren er dus maximaal 18 mogelijke games. Dat werden er uiteindelijk 17. Dat zegt eigenlijk al wel genoeg over de immense spanning tijdens Tyler1.

De kwartfinales werden snel achter elkaar gespeeld

De openingswedstrijd was meteen de enige waar er geen derde game aan te pas hoefde te komen. Team E Turner zette Sweaty ASol met 2-0 aan de kant. De grootste verrassing was de uitschakeling van Meme Stream Dream Team. Zij werden over drie streaming games verslagen door de Gucci Gang. Go Next en Behavior Check werden allebei met 2-1 uitgeschakeld door respectievelijk SN en PA. Tijdens het Tyler 1 toernooi kan je als kijker onafgebroken blijven genieten van professionele gamers die het tegen elkaar opnemen. De wedstrijden worden in hoog tempo achter elkaar afgewerkt.

Team E Turner en PA zijn de sterkste teams in de halve finale
In de halve finale moest Team E Turner het opnemen tegen SN. Het werd een spannende pot die uiteindelijk nipt met 2-1 werd gewonnen door Team E Turner. Ook PA wist te winnen met dezelfde score. Zij waren te sterk voor de Gucci Gang.

De finale wordt aankomende zaterdag gespeeld

Het belooft dus een zeer spannende finale te worden. Beide teams zijn erop gebrand om er met het prijzengeld van 50.000 dollar vandoor te gaan. Fans zullen nog even geduld moeten hebben. De finale wordt namelijk pas op zaterdag 1 december gespeeld. Dan zal het bekend worden werk team er dit jaar met de begeerde Tyler1 titel vandoor gaat. Het publiek heeft al kunnen genieten van het optreden van een aantal beroemde gamers zoals Tim “Trick2G” Foley, Robert “Harshinshin” Brotz, Daryl “Wingsofdeathx” Hennegan, Choi “Locodoce” Yoon-seop en Christian “IWillDominate” Rivera. Tyler1 zelf heeft nog geen appearance gemaakt. Hij zal komende zaterdag tijdens de finale wel van de partij zijn. Voor de fans is er dus nog meer dan genoeg om naar uit te kijken.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...