Astralis veroverd wederom de ECS titel

Astralis was vorig jaar ook al de kampioen van de ECS. Ook dit jaar is het Counter-Strike: Global Offensive team weer als winnaar uit de bus gekomen. In de finale wisten ze Made in Brazil met 2-0 te verslaan. Dit is alweer de zesde jaargang van het ECS toernooi. Vorig jaar wonnen ze de finale van Team Liquid. Na deze twee overwinningen op rij staat de teller bij Astralis op drie. Seizoen 2 werd namelijk ook al gewonnen door dit team. In totaal hebben ze dus de helft van alle edities van de ECS gewonnen. Daarmee zijn ze dus verreweg het beste en meest succesvolle team van dit toernooi.

Vrijwel elke wedstrijd was zenuwslopend voor ECS

Het was zeker niet makkelijk voor Astralis om er ook deze keer met de titel vandoor te gaan. Dat zegt meteen veel over de kwaliteit van de concurrentie. Het Deense team heeft er tegen elke tegenstander hard voor moeten vechten. Alleen in de eerste ronde was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Toen werd Cloud9 eenvoudig met 16-3 aan de kant gezet.

Made in Brazil maakt het Astralis lastig

In de derde wedstrijd moest Astralis het opnemen tegen Made in Brazil. Dat was de wedstrijd die dus later ook de finale bleek te zijn. Made in Brazil trok deze keer aan het langste eind in een zenuwslopende krachtmeting. Beide teams lieten het beste van hun spel zien en meerdere spelers lieten zien waarom zij op dit toneel mogen spelen. Een overwinning die 30 rondes duurde op de map Inferno bleek uiteindelijk de doorslaggevende factor voor de overwinning van Made in Brazil. Ook in de map train was het razend spannend. De ronde ging twee keer in overtime voordat Made in Brazil er met de winst vandoor ging.

De weg naar de finale

Tegen mousesports had Astralis het ook behoorlijk lastig. Mirage en Nuke werden nipt in het voordeel van Astralis beslist. Vervolgens was het Zweedse Ninjas in Pyjamas aan de beurt. Astralis wist de wedstrijd op de map Inferno te beslissen. De eindscore was een klinkende 16-5. Deze overwinning was een behoorlijke boost in het vertrouwen van de spelers van Astralis. In het verleden hebben ze het namelijk vaak lastig gehad tegen Ninjas in Pyjamas.

Inferno speelde wederom een grote rol in de finale

In de finale trof Astralis dus wederom Ninjas in Pyjamas. Inferno was de eerste map die gespeeld werd. Zoals altijd in finales wisten de spelers van Astralis het beste uit zichzelf naar boven te halen. Met een 1-0 overwinning op zak moest Astralis het nu laten zien op Overpass. Het team liet in deze ronde het beste spel van het toernooi zien. Toch was er opnieuw double overtime nodig om de overwinning uit het vuur te slepen. Aan het einde van het toernooi was het tijd om de MVP te kiezen. Het mag geen verrassing zijn dat die uit het team van Astralis afkomstig was. Nicolai “dev1ce” Reedtz won de MVP of the year award voor de zesde keer. Daarmee staat hij op de gedeelde eerste plaats, samen met Aleksandr “s1mple” Kostyliev van Natus Vincere.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...