League of Legends en Marvel onthullen details over hun samenwerking

Riot, de maker van League of Legends, werkt al enige tijd samen met Marvel. Dat heeft tot nog toe al geleid tot een aantal vermakelijke, korte verhalen. Marvel is natuurlijk bekend van de stripboeken, tekenfilmseries en films over superhelden. Onder andere Spider-Man, The Avengers en X-Men maken onderdeel uit van het universum van de verhalen van Marvel.

Een logische samenwerking

League of Legends is één van de meest populaire esports games van de afgelopen jaren. Marvel weet al vele decennia de harten van fans van superhelden te veroveren. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de twee een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Helemaal omdat League of Legends een stijl heeft die doet denken aan cartoons. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij waarin Marvel gespecialiseerd is. De verwachting is dat de samenwerking voor beide partijen uiterst lucratief zal zijn. League of Legends zal met de expertise van Marvel in staat zijn om hun universum uit te breiden. Marvel is een meester in het schrijven van uitgesproken, zij het tweedimensionale, karakters. Deze zijn meestal voorzien van behoorlijk wat lore. Dat is net waar Riot naar op zoek is voor de uitgebreide selectie champions die deel uitmaken van League of Legends. De ontwikkelaar heeft in het verleden al meerdere malen aangekondigd dat ze hun personages meer diepgang willen geven.

De verhalen binnen League of Legends worden langer

Marvel heeft al een aantal korte verhalen voor League of Legends geschreven. Deze waren allemaal erg kort. Bovendien was het geen serie maar een op zichzelf staand verhaal. Marvel is toch vooral bekend van het schrijven van lange series waar eigenlijk geen einde aan komt. Dat is ook het doel wat Riot nu voor ogen heeft. Fans van League of Legends hebben in feedback ook al aangegeven dat ze liever langere verhalen over hun geliefde karakters zouden lezen. Het eerdere werk van Marvel voor Riot werd aan een patch verbonden. Daar werd aan de hand van een verhaal kort verteld wie de nieuwe champion is of werd een ander aspect van de update uitgelicht. In de toekomst zullen er veel langere verhalen worden geschreven. Dat zullen naar alle waarschijnlijkheid series zijn waarin één of meerdere champions centraal staan.

De eerste serie gaat over Ashe

Ashe is één van de oudste champions van League of Legends. Ze was al van de partij vanaf het moment dat het spel uit kwam. Voor veel spelers zal deze champion dan ook het gezicht van de game zijn. Hoewel er zo veel champions zijn dat dit voor iedereen anders zal zijn. De eerste serie zal Ashe: Warmother heten. Hierin komen spelers meer te weten over wat de motivatie van Ashe is. Er wordt onder andere aandacht besteed aan haar relatie met haar moeder en hoe Ashe één van de meest legendarische boogschutters van de wereld wist te worden. Daarnaast wordt er in de serie van comic books aandacht besteed aan de huidige ontwikkelingen binnen Runeterra, de fictieve wereld waarin League of Legends zich afspeelt.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...