Dota 2 heroes met nieuw potentieel sinds patch 7.20

Patch 7.20 van Dota 2 zat boordevol interessante veranderingen. Het is waarschijnlijk de meest significante patch van de afgelopen jaren. Vrijwel elke hero is stevig onder handen genomen. Als een logisch gevolg daarvan zijn er nu heroes die door de nieuwe mogelijkheden op een geheel andere manier gespeeld kunnen worden. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste aanpassingen.

Lion als kandidaat voor de midlane

Hero Lion is al sinds mensenheugenis een zeer degelijke support. Sinds het begin van Dota 2 wordt deze hero gekozen om zijn crowd control abilities. De nieuwe patch brengt echter een aantal leuke veranderingen voor Lion. Zijn ultimate ability wordt namelijk sterker naarmate je er meer kills mee behaalt. Dat betekent dat je dus ook in de late game erg veel damage kan doen. Lion kan dus sinds deze patch ook prima in de midlane gespeeld worden. Helemaal als je de Aghanim’s Scepter koopt. Hiermee bedraagt de cooldown van je ultimate ability slechts 20 seconden. Daarbovenop wordt de schade aan iedereen in een klein gebied toegedeeld en niet meer aan één tegenstander.

Bounty Hunter kan een nachtmerrie zijn voor zijn tegenstanders

Bounty Hunter is behoorlijk aangepast. Hij was altijd al een irritante hero om tegen te spelen. Bounty Hunter heeft de mogelijkheid om vrijwel constant onzichtbaar te zijn voor zijn tegenstanders. Bovendien kon hij het inkomen van zijn teamgenoten ophogen. Daardoor was hij altijd al een geliefde keuze onder spelers van Dota 2. Sinds 7.20 kan hij het inkomen van zijn tegenstanders ook negatief beïnvloeden. Dat doe je met de Jinada ability. Daarmee steel je vanaf nu namelijk goud stelen. Op het hoogste level van de ability is dat 30 gold per keer.

Door te kiezen voor de speciale talent op level 20 wordt dat bedrag zelfs opgehoogd tot 90 gold. Dat is voor zowel carries als supports van de tegenstander erg hinderlijk. Een support heeft al het geld nodig om aan broodnodige items te komen. Carries raken ernstig achter op het schema als je met enige regelmaat een smak geld verliest aan Bounty Hunter. Sinds patch 7.20 is het ook mogelijk om Bounty Hunter als carry te spelen. Door continue geld te blijven stelen kun je snel belangrijke items kopen een een voorsprong opbouwen.

Permanente stuns met Slardar

Slardar is niet de esport hero die het meest veranderd is in patch 7.20. Toch kan zijn aanpassing een behoorlijk impact hebben. Zijn Bash ability is namelijk niet meer afhankelijk van kans. In plaats daarvan stun je een tegenstander elke vierde klap. Bovendien is de duur van de stun opgehoogd van 1 naar 1.3 seconde. Als je genoeg attack speed hebt kan je er daardoor voor zorgen dat een tegenstander permanent onder het effect van Bash is. In combinatie met de blink dagger, een standaard item voor Slardar, geeft dat je de mogelijkheid om tegenstanders het leven zuur te maken. De enige mogelijkheid die ze hebben is om status resistance te kopen. Dat zal echter een investering zijn die de aankoop van andere items zal uitstellen. Een carry zal daardoor dus minder damage en andere stats kunnen kopen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...