Jensen van Cloud 9 gaat mogelijk naar Team Liquid

Nicolay “Jensen” Jensen is één van de bekendste midlaners van League of Legends. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel interesse voor hem is. Hij speelt momenteel nog voor Cloud 9 maar dat zou in de nabije toekomst zomaar kunnen veranderen. Volgens bronnen die dichtbij Cloud 9 en Team Liquid is Team Liquid bezig met het uitkopen van Jensen.

Jensen moet Pobelter gaan vervangen

Sinds afgelopen maandag zit Team Liquid zonder midlaner. Ze zijn dus op zoek naar een nieuwe topspeler en Jensen lijkt nu de grootste kandidaat te zijn. Eugene “Pobelter” Park was de vaste midlaner van Team Liquid. Afgelopen maandag liep zijn contract af. Er zijn momenteel veel grote spelers van League of Legends die zonder team zitten. Pobelter heeft met Team Liquid behoorlijk wat successen beleeft. In 2018 alleen wist hij met zijn team twee keer de North American League of Legends Championship Series te winnen.

Beide teams hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving

Er is uiteraard veel aandacht voor teams zoals Team Liquid in Cloud 9. Het was dus niet verrassend dat er veel aandacht was nadat het bekend werd dat Jensen mogelijk naar Team Liquid verhuist. Beide teams hebben echter nog niet officieel gereageerd op het bericht. Dat wijst er meestal op dat de berichtgeving juist is. Cloud 9 zou anders waarschijnlijk wel hebben ontkend dat er contact is geweest tussen beide teams.

League of Legends zit niet stil

Er zijn momenteel veel spelers die geen team hebben, zogenaamde free agents. Het World Championship is net afgelopen en dat betekent het einde van het seizoen. Daarom zijn er ook veel contracten die afgelopen zijn. Daar zitten een aantal uitstekende spelers tussen, waaronder dus Jensen. Het seizoen van League of Legends gaat echter snel weer verder. De grote teams zullen snel moeten zijn om de gaten in hun roster op te vullen. Helemaal omdat het meestal wel een aantal maanden kost voordat alle teamgenoten goed op elkaar ingespeeld zijn.

Jensen heeft in het verleden een ban uitgezeten

Jensen is sinds ongeveer drie en een half jaar een van de beste midlaners van Noord-Amerika. Daarvoor is hij echter wel eens in de problemen gekomen. Dat zie je wel vaker bij erg competitieve spelers die niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Voordat hij in Noord-Amerika actief was stond hij bekend als “Incarnation”. In die tijd is hij een gebanned gewest voor toxic gedrag en heeft hij zich zelfs een aantal keer schuldig gemaakt aan denial of service, oftewel DDoS, aanvallen.

Succes bij Cloud 9

Sinds hij in Noord-Amerika voor Cloud 9 speelt houdt Jensen zich een stuk beter aan de regels. Toch heeft hij het in het verleden wel eens aan de stok gehad met zijn teamgenoten en het management. Dat leidde er onder andere toe dat hij tijdelijk niet de vaste midlaner van het team was. Door zijn talent wist hij deze plek toch weer te veroveren. Dat resulteerde in een prima 2018 voor Cloud 9. Het team kwam onder andere tot in de halve finale van het World Championship.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...