Serral breekt de Koreaanse dominantie in Starcraft 2

Serral heeft het voor elkaar gekregen om de beste Koreaanse Starcraft 2 spelers van de wereld te verslaan. Door de originele Starcraft zijn esports groot geworden. Dat spel, en opvolger Starcraft 2, werden jarenlang gedomineerd door Koreaanse spelers. Fanatieke esporters uit andere landen kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Het was dan ook zeer gebruikelijk om alleen nog maar Koreanen te zien in de laatste rondes van grote toernooien. Dit was ook de reden dat toernooien alleen voor Koreanen of juist alleen voor niet-Koreanen waren. Serral heeft nu eindelijk laten zien dat er ook geweldige Starcraft 2 spelers uit de rest van de wereld kunnen komen.

Serral heeft de correcte speelstijl

Starcraft is een uiterst moeilijke game. Het vraagt van spelers om veel in de gaten te houden en ontzettend veel handelingen in een hoog tempo uit te voeren. Het is waarschijnlijk één van de meest veel vragende games binnen de e-sports. Volgens beroemde commentator Artosis heeft Serral de correcte speelstijl. Dat betekent in het kort dat je de economie van je factie op peil houdt terwijl je tegelijkertijd bezig bent met aanvallen en verdedigen. Dat is ontzettend moeilijk en maar heel weinig spelers zijn erin geslaagd om dat te perfectioneren. Het lijkt erop dat Serral de eerste is die dit daadwerkelijk is gelukt. Dat verklaart dus ook meteen waarom hij op dit moment de beste Starcraft 2 speler van de wereld is.

Moeilijk te verslaan

Door zijn uitstekende speelstijl en tactiek is Serral bijna niet te verslaan. Als je zelf afwachtend speelt dan zal hij altijd sneller weten te groeien als jou. Daarbovenop is hij altijd perfect in staat om aanvallen af te slaan. Hij komt snel met de juiste reactie en weet op een efficiënte manier kleine aanvallen uit te voeren. Hiermee tast hij de economie van zijn tegenstander aan zodat zij later in de game minder units kunnen produceren als Serral zelf.

Oefenen om beter te worden

Veel esporters trainen uren en uren per dag om beter te worden. Vooral de Koreaanse spelers stoppen eigenlijk alleen om te slapen. Serral vertelt dat hij tegenwoordig op een heel ontspannen manier traint. Hij oefent slechts een aantal uren per dag. Volgens hem heeft hij mechanisch gezien eigenlijk niets meer te leren. Hij is in staat om meerdere handelingen tegelijkertijd uit te voeren en heeft zowel zijn macro als micro perfect onder controle. Hij oefent alleen nog zodat hij op een correcte manier weet te reageren op alle mogelijke scenario’s. Hij zegt dat het voor hem geen zin heeft om zichzelf te dwingen om te trainen.

De reden waarom Serral met Zerg speelt

Zerg is erg populair onder Europese Starcraft 2 spelers. Serral, uit Finland, is nu de beste speler van de wereld en speelt dus ook met Zerg. Omdat zijn oudere broer jaren geleden voor Protoss koos bleef voor Serral alleen Terran en Zerg over. Uiteindelijk is zijn keuze dus op Zerg gevallen. Volgens hem kun je met dat ras de game het beste controleren. Gezien zijn recente prestaties lijkt het erop dat hij daarin gelijk heeft gekregen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...