Counter-Strike: Global Offensive IEM Katowice Minor

De close qualifiers voor IEM Katowice Minor in Zuid-Oost Azië is in volle gang. Ook dit jaar is het weer erg spannend en zitten er ook weer de nodige verrassingen tussen. De IEM is een goede graadmeter voor de teams uit Zuid-Oost Azië. Counter-Strike is een uiterst competitieve game. Het spel doet dan ook al erg lang mee bij de esports. Het is volgens veel spelers de meest pure shooter die er is. Tactiek en snel raak kunnen schieten zijn cruciaal. Een professionele game is dan ook zenuwslopend, zowel voor de kijker als voor de spelers zelf.

Underdog TNC doet het verrassend goed

TNC was erg dichtbij een in het oog springende prestatie. Het team gold als één van de underdogs voor het toernooi begon. Toch hebben ze zich goed staande weten te houden tussen het geweld van de beste teams van Zuid-Oost Azië. Ze kwamen het toernooi binnen als non-invitee. Dat zijn teams waarvan van tevoren eigenlijk niet veel verwacht wordt. TNC was bijna het eerste team met die status die het toch voor elkaar kreeg om door te gaan naar de volgende ronde. Helaas kregen ze het niet voor elkaar om Team Beyond te verslaan. TNC nam het aan het begin en aan het einde tegen Beyond op. Beide keren trokken ze aan het kortste eind. Desondanks mogen de spelers trots terugkijken op een zeer goede prestatie.

TNC en Beyond treffen elkaar al in de eerste ronde

De uiteindelijke finalisten troffen elkaar dus al aan het begin van het toernooi. Daar leek het TNC aanvankelijk voor de wind te gaan. Ze wonnen Dust II, de meest iconische map van Counter-Strike, met 16-2. Dat is een overweldigende overwinning en er ontstond een ware hype rond het team. Helaas konden ze dit goede begin niet doorzetten. Uiteindelijk kwamen ze daardoor toch in de lower bracket van het toernooi terecht. Beyond ging als winnaar door in de winner’s bracket.

Alpha Red geeft de eerste ronde in de lower bracket cadeau
De eerste tegenstander in de lower bracket was Alpha Red. Dit team besloot om onverklaarbare redenen om op te geven. Dat betekende dus automatisch dat TNC doorging naar de volgende rode.

Een uitstekend vervolg in de lower bracket

De eerste overwinning was een cadeautje. Toch was er nog steeds veel werk te doen voor TNC. Ze moesten nog drie tegenstanders verslaan om de finale te bereiken. Dat lukte en in de finale was Team Beyond wederom de tegenstander.

De finale begon wederom in Dust II

De beide teams troffen elkaar weer. Wederom begon de wedstrijd in Dust II. Jammer genoeg voor TNC was de uitslag volledig anders. Team Beyond wist met 16-3 te winnen. De volgende map was Mirage. Ook daar was Team Beyond de betere. Ze speelden de wedstrijd rustig uit, in de wetenschap dat ze al een game voorsprong hadden. Als gevolg hiervan heeft Team Beyond een plaats veroverd voor de Minor. De Aziatische versie van de Minor zal tussen 22 en 26 januari plaatsvinden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...