Fortnite gaat aan de haal met de Golden Joystick Awards

Net zoals elk jaar was er in 2018 ook weer een editie van de Golden Joystick Awards. Dat is een verkiezing waarbij prijzen worden uitgereikt aan de beste video games van het jaar. Er zijn talloze magazines, websites en andere platformen die dit soort awards uitreiken. Van al deze verkiezingen zijn de Golden Joystick Awards één van de belangrijkste. De grote winnaar van dit jaar was Fortnite. Voor veel mensen zal dit niet als een verrassing komen. Fortnite is namelijk voor het grootste gedeelte van het jaar de meest gespeelde game.

Fortnite krijgt de meest belangrijke prijs

Er zijn behoorlijk wat verschillende categorieën bij de Golden Joystick Awards. In totaal worden er 23 prijzen uitgereikt. Deze zijn niet alleen voor games, maar ook voor ontwikkelaars en persoonlijkheden binnen de game industrie. De meest gewilde prijs is de Ultimate Game of the Year award. Deze ging dit jaar dus naar Fortnite. Daarbovenop kreeg het spel ook nog de prijs voor Best Competitive Game of the Year.

God of War 4 wint de meeste prijzen

De belangrijkste esport award mocht dan naar Fortnite gaan, maar God of War 4 is het vaakst in de prijzen gevallen. Dit is ook een immens populaire game die alleen op PlayStation beschikbaar is. God of War kreeg in totaal vier prijzen. Dat waren awards voor Best Storytelling, Best Visual Design, Best Audio en PlayStation Game of the Year. De ontwikkelaar van de game viel ook nog in de prijzen. SIE Santa Monica won de prijs voor Best Studio.

Hidetaka Miyazaki krijgt een speciale prijs

De populariteit van Hidetaka Miyazaki kan niet op. Hij is het brein achter de Dark Souls serie en diens voorloper Demon’s Souls. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor Bloodborne en is hij met zijn team druk bezig met het ontwikkelen van Sekiro: Shadows Die Twice. Ook voor deze laatste game is de belangstelling weer ontzettend groot. Hidetaka Miyazaki heeft eigenlijk al sinds Demon’s Souls een enorm aantal trouwe fans. Dat zijn er alleen maar meer geworden door het succes van Dark Souls. Hij wordt met name geprezen om zijn originele game design en het durven van het nemen van risico’s. The Golden Joystick Awards 2018 hadden dan ook een speciale prijs voor hem in petto. Hij ontving de Lifetime Achievement award. Aanwezigen werden getrakteerd op een emotionele speech van Hidetaka Miyazaki toen hij zijn award in ontvangst mocht nemen.

Kritiek op het kiezen van Fortnite

Op het internet is er veel kritiek op het feit dat Fortnite de Ultimate Game of the Year award heeft gewonnen. Dat komt vooral omdat veel mensen van mening zijn dat de game niet origineel is. De makers zijn zelfs in een rechtszaak terecht gekomen omdat ze te veel zouden hebben gestolen van de PlayerUnknown’s Battlegrounds. Criticasters zijn van mening dat een dergelijke award gewonnen moet worden door een game die vernieuwend is. Aan de andere kant is Fortnite wel de meest gespeelde game van de afgelopen tijd. Wat dat betreft is het dus niet zo gek dat Fortnite er met de belangrijkste award vandoor gaat.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...