Een nieuw systeem voor toernooien in Fortnite

Rond deze tijd van het jaar krijgen bijna alle competitieve games grote updates. Dat komt omdat dit de periode tussen opeenvolgende seizoenen is. De grote toernooien zijn net afgelopen en daardoor krijgen ontwikkelaars de kans om hun game aan te passen. Natuurlijk kan Epic, de ontwikkelaar van Fornite, niet achterblijven. De kersverse winnaar van de Golden Joystick Award heeft een aantal veranderingen in petto.

Het Winter Royale tournament

Fall Skirmish is inmiddels afgelopen en het is tijd voor iets nieuws. Epic heeft Winter Royale aangekondigd als onderdeel van een groter online toernooi systeem. Dit complete systeem zal bepalen welke teams mee mogen doen aan de Fortnite World Cup. Maar het Winter Royale toernooi zelf heeft ook al aardig wat prestige. Het bestaat bijvoorbeeld uit twee gedeelten, de Winter Royale Qualifiers en de Winter Royale Finals. Daarnaast staat de totale prijzenpot op één miljoen dollar.

Winter Royale is alleen beschikbaar in Europa en Noord-Amerika
Noord-Amerika en Europa zijn de enige regions die meedoen aan Winter Royale. De kwalificatieronden voor Europa en Noord-Amerika vinden al plaats op 24 en 25 november. Epic zal daarna aankondigen wie de beste spelers zijn en welke dus mee mogen doen aan het eindtoernooi. Voor spelers uit Europa zal de finale reeds plaatsvinden op 30 november en 1 december. De Noord-Amerikaanse finale wordt op 11 en 12 december gespeeld.

Kleinere toernooien voor reguliere gamers

Het Winter Royale toernooi lijkt vooral gericht te zijn op professionele en semiprofessionele gamers. Voor eenieder die gewoon lekker een potje Fortnite wil spelen is er gelukkig ook iets niets. De zogenaamde Pop-Up Cups zijn kleinere toernooien met elke keer andere instellingen. De regels van een game in de Pop-Up Cup zullen dus elke keer net ietsje anders zijn. Het lijkt een leuke mode te worden voor spelers die gewoon voor de lol spelen. Spelers kunnen rekenen op veel variatie en er staat toch net even ietsje meer op het spel dan normaal gesproken het geval is.

Verdere veranderingen aan toernooien

Toernooien zijn altijd al een belangrijk onderdeel van Fortnite geweest. Naast de bovenstaande toernooien kunnen spelers van het spel meer algemene veranderingen verwachten. Het matchmaking systeem gaat bijvoorbeeld op de schop. De bedoeling is dat spelers sneller spelers kunnen vinden. Bovendien moeten spelers beter ingedeeld worden aan de hand van niveau. Vooral op de hogere niveaus kon dat nog weleens problemen opleveren. Gamers met een zeer hoog level moesten het opnemen tegen spelers die praktisch nog beginners waren. Dat zorgde voor oneerlijke en zeer voorspelbare potjes.

Een puntensysteem dat gebonden is aan een toernooi

Ook krijg je nu een puntensysteem dat gelinkt is aan een specifiek toernooi. Als je het erg goed doet tijdens een bepaald toernooi kun je daardoor veel verder komen. Zelfs als je skill level een stuk lager ligt dan andere spelers. Dat geeft nieuwkomers de kans om zich te bewijzen tegen ervaren spelers. Hierdoor probeer Epic het systeem wat flexibeler te maken. Verder worden er in patch 6.30 aanpassingen gedaan aan de interface. Enkele problemen met het correct weergeven van het aantal punten zouden nu opgelost moeten zijn.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...