Valve maakt zijn eigen standalone Dota Auto Chess

Dota Auto Chess was onmiddellijk een succes toen het op 4 januari van 2019 werd uitgebracht. Het esport spel is een mod voor Dota 2. Spelers waren er meteen laaiend enthousiast over. Dat was ook waar te nemen in de gigantische aantallen spelers die het spel tegelijkertijd aan het spelen waren. Al binnen twee weken waren er 130 duizend mensen tegelijkertijd actief. Dat was al vrij beschamend voor Valve, de maker van Dota 2. Zij brachten namelijk twee maanden eerder Artifact uit, ook gebaseerd op Dota 2. Dat spel werd eigenlijk onmiddellijk volledig overschaduwd toen Dota Auto Chess beschikbaar werd. En de spelersaantallen liepen als erg snel verder op. In een maand tijd was de piek 300 duizend spelers die op hetzelfde moment aan het spelen waren. Bovendien had Drodo Studios, de ontwikkelaar van Dota Auto Chess, toen als 4,13 subscriptions binnen gekregen. Voor een mod zijn dit ongekende aantallen.

Geschiedenis herhaalt zich

Alleen Dota zelf kan concurreren met deze aantallen toen het voor het eerst als mod verscheen voor Warcraft 3. De geschiedenis lijkt zich te herhalen en weer speelt Dota een hoofdrol. Het is deze keer alleen niet de mod, maar de game waarop de mod gebaseerd is. Het lijkt er sterk op dat Dota Auto Chess dezelfde weg als Dota gaat bewandelen. Er zijn namelijk veel initiatieven om een standalone versie van het spel te maken. Het Chinese Tencent Games, Valve en Drodo Studios zelf hebben hiervoor interesse getoond. Momenteel lijkt het erop dat zij alle drie een eigen versie gaan uitbrengen.

Valve is al druk aan het werk

In eerste instantie wilde Valve gaan samenwerken met Drodo Studios om een standalone versie van Dota Auto Chess te maken. Na overleg tussen beide studio’s zijn ze tot de conclusie gekomen dat dit om verschillende redenen niet mogelijk is. Valve heeft daarom besloten om zelf aan een versie te gaan werken. Dat doen ze overigens in overleg met Drodo Studios. Opmerkelijk is wel dat die ook een standalone versie gaan maken. Dat doen ze in samenwerking met ImbaTV en Long Mobile. Het is voor spelers te hopen dat deze samenwerking goed verloopt. De beide teams gaan namelijk tegelijkertijd de concurrentie met elkaar aan. En dat kan altijd leiden tot problemen. Tot het zo ver is kunnen spelers gelukkig genieten van de mod versie van Dota Auto Chess. Die blijft namelijk gewoon beschikbaar en wordt nog bijna dagelijks voorzien van updates.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...