Mordhau neemt je mee naar veldslagen uit de Middeleeuwen

Het recent uitgebrachte Mordhau is inmiddels een grote hit op Steam. Dankzij lovende reviews en enthousiaste esport spelers hebben de makers een veel grotere groep weten te bereiken dan vooraf de verwachting was. Mordhau is een spel waarbij Middeleeuwse veldslagen worden uitgevochten. Dat doe je dus met zwaarden, bijlen, paarden, bogen en nog veel meer. Het spel doet erg denken aan een moderne versie van Chivalry: Medieval Warfare. Een spel dat alweer bijna 10 jaar geleden is uitgekomen. Mordhau is voorzien van mooie graphics. En dankzij de geluidseffecten komt de wereld helemaal tot leven. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om het vechten zelf.

Precisie en timing zijn cruciaal

Bij Mordhau komt het allemaal aan op nauwkeurigheid. Je moet ervoor zorgen dat je de aanvallen van je tegenstander blokkeert. Uiteraard is het ook de bedoeling dat je jouw tegenstander weet te verslaan. Dat doe je door vanuit verschillende hoeken aan te vallen. Mordhau heeft een zeer precies systeem waarmee je jouw wapen kan besturen. Daarbovenop heeft de game een voortreffelijk hit detection systeem. Daardoor kun je veel accurater vechten dan bij voorlopers van dit spel het geval was. Je hebt verschillende mogelijkheden om je tegenstander op het verkeerde been te zetten. Bijvoorbeeld door een schijnaanval te doen. Of om de klap van je wapen om te vormen naar een aanval vanaf een andere kant. Dankzij het de uitstekende mechanismen om te vechten zitten al veel spelers dagelijks aan hun scherm gekluisterd.

Stel je eigen karakter samen

Bij Mordhau is het de bedoeling dat je je eigen esports karakter samenstelt. Je bent daarbij volledig vrij om te kiezen voor een wapenrusting. Er zijn ongelooflijk veel wapens in het spel. Die hebben allemaal hun eigen snelheid, lengte en kracht. Daarbovenop zijn er drie verschillende types armor, heavy, medium en light. Daardoor wordt ook de snelheid van je karakter bepaald. Ook zijn er wapens die goed zijn tegen verschillende types van armor. Natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden om jouw karakter cosmetisch aan te passen. Hierdoor valt iedereen op tijdens een bloederige veldslag.

Mordhau als e-sport

Winst of verlies in Mordhau is vooral afhankelijk van skill. Daarom leent dit spel zich perfect voor e-sport. Kleine toernooien met bescheiden prijzen zijn inmiddels al begonnen. Teams zien graag dat dit spel grootschalige toernooien krijgt. De makers zijn inmiddels al druk bezig met het verkennen van mogelijkheden. En aangezien het spel ontzettend populair is, kan het niet lang duren voor het eerste, officiële Mordhau toernooi een feit is.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...