Tijd van losse delen binnen games lijkt ten einde

Steeds meer games krijgen geen nieuwe delen meer. In plaats daarvan maken ontwikkelaars gebruik van het constant updaten van hun spel. Vroeger was dat amper mogelijk. Helemaal op de consoles. Daar konden games niet van updates of patches voorzien worden. Een game bleef altijd zoals het voor het eerst uit de verpakking kwam. Ze werden namelijk gewoon vanaf een disk afgespeeld. Tegenwoordig werken de grote consoles ook met een harde schrijf. Games worden op een console geïnstalleerd. Daardoor wordt het mogelijk om die later aan te passen. Als er een klein foutje in het spel zit kan die eruit worden gehaald. Maar er kan ook gekozen worden om nieuwe content in het spel te stoppen.

Populaire games die maar één deel hebben

Er zijn heel wat games die tegenwoordig eigenlijk maar één deel hebben. League of Legends is daar een voorbeeld van. De game is al heel wat jaren uit. In die tijd is er ontzettend veel veranderd. Dat zijn aanpassingen maar ook erg veel nieuwe content. Je kunt denken aan nieuwe champions, items en visuele updates. League of Legends is niet het eerste en zeker niet het enige spel met dit model. Juist de populaire games volgen dit model. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Dota 2, Overwatch en eigenlijk ook wel Counter-Strike. Die laatste heeft een aantal nieuwe delen gehad. Maar dat waren vooral visuele updates van hetzelfde spel.

Fifa overweegt ook om gedag te zeggen tegen de jaarlijkse delen

Er zijn natuurlijk ook nog veel games die het anders doen. Call of Duty, Battlefield en Fifa zijn daar grote voorbeelden van. Met name Fifa krijgt veel kritiek over de aanpak. Er komt jaarlijks een nieuwe deel, maar die verschilt altijd maar erg weinig van zijn voorganger. De voetbalclubs worden aangepast zodat de teams weer kloppen. En dat is het dan wel. EA Sports heeft inmiddels aangekondigd om een ander systeem te overwegen. Zij willen ook met een game komen die continu wordt aangepast. EA Sports kennende zal dat wel niet gratis zijn. De verwachting is dat spelers van Fifa een maandelijks bedrag moeten gaan betalen.

E-sports gedeeltelijk verantwoordelijk voor het nieuwe model

Om het interessant te maken om naar e-sport te kijken moet je enigszins op de hoogte zijn van de mogelijkheden in het spel. Wanneer een game voor een lange tijd min of meer gelijk te houden kun je dit bewerkstelligen. Bovendien hebben professionele games dan veel meer tijd om echt goed in een spel te worden. Daarbovenop kun je opzetten opbouwen en de reputatie van grote toernooien opbouwen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...