League of Legends ARAM krijgt een remake

De game mode All Random All Mid van League of Legends is onder handen genomen. Ontwikkelaar Riot Games heeft aangekondigd dat de veranderingen voorlopig tijdelijk zijn. Dat betekent dat de bekende variant van ARAM nog voor het einde van de maand weer te spelen is. Riot Games zal dan een beter beeld krijgen van de updates en hun waarde. Afhankelijk van de reactie van de spelers zullen een aantal changes waarschijnlijk worden ingevoerd en een anderen zullen volledig verdwijnen. Spelers hebben dus een beperkte tijd om de veranderingen te testen en hun mening erover te geven.

Map Butcher’s Bridge is weer terug

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe ARAM is dat Butcher’s Bridge een terugkeer maakt. Dit was de map waarop ARAM in het verleden gespeeld werd. Die werd een aantal jaren geleden vervangen door The Howling Abyss. In plaats van in een sneeuwlandschap zullen spelers het opnemen op een brug in een door piraten geïnspireerde setting.

Het is nu mogelijk om champions te bannen aan het begin van een game

Bij ARAM speelt iedereen op één lane. Dat is in dit geval dus de Butcher’s Bridge. Daarnaast krijgt iedereen random een champion toegewezen uit alle champions die beschikbaar zijn voor de desbetreffende speler. Vanaf nu kan iedereen één champion verwijderen uit de random selectie. Dat komt overeen met andere game modes binnen League of Legends. Wanneer je een hekel hebt aan een bepaalde champion kun je er dus voor zorgen dat niemand die kan spelen.

Wijzigingen voor een betere balans

ARAM wordt op een geheel andere esport map gespeeld dan het standaard League of Legends. En dat leidt uiteraard tot een andere balans tussen champions. Toch waren er tot op heden maar weinig aanpassingen om te compenseren voor deze wijzigingen. In de nieuwe patch komt daar verandering. Zo is er bijvoorbeeld sprake van damage reductie als deze van meer dan 900 units afstand komt. Dat is om te voorkomen dat champions met een grote range te sterk zijn. Ook zal een game van ARAM gemiddeld iets minder lang duren. Dat komt met name omdat de minions vanaf minuut 15 significant sterker worden en dus sneller zullen pushen.

Nieuwe summoner spell

Spelers kunnen gebruik maken van een nieuwe summoner spel in de vernieuwde versie van ARAM. Deze heet Backtrack. Wanneer je dit spell gebruikt krijgt je champion een shield en zal deze na 2,5 seconden je champion richting je eigen fountain verplaatsen. Ideaal dus om weg te komen of om snel een combo af te werken en er snel vandoor te gaan. Het zal nog even afwachten zijn welke van deze veranderingen permanent zullen worden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...