Succes van survival games

Een aantal jaren geleden werden survival games alleen door een klein groepje mensen gespeeld. Het waren vaak enigszins vreemde games waarbij het doel onduidelijk was. Soms was het doel wel duidelijk, maar was het een volstrekt raadsel hoe je dat moest bereiken. In die tijd hielden veel gamers nog niet van vrijheid. Ze wilden graag duidelijke missies die ze een voor een konden volbrengen. Dat gaf een gevoel van voldoening. Bovendien hoef je natuurlijk niet veel na te denken wanneer je precies verteld wordt wat je doen moet. Games werden vooral gespeeld omdat het simpele ontspanning was. Slechts een klein groepje mensen waagden zich aan hersenkrakers en eindeloze games met tal van opties. Sinds enige tijd raken steeds meer gamers overtuigd van de zogenaamde survival games.

Grote wereld verkennen

Survival esport games hebben allemaal ongeveer dezelfde opzet. Je wordt met je character ergens in een wereld gedropt. Dat kan in een fantasy setting zijn, een dystopische toekomst of ergens tussen de zombies. Het idee was altijd hetzelfde. Je moest zien te overleven in een onvergeeflijke wereld. Zo moeten spelers bijvoorbeeld voldoende eten en drinken. Dat is een element dat bij vrijwel elke andere game volledig over het hoofd werd gezien. Daarbovenop moet je zorgen voor beschutting tegen de kou en andere weersomstandigheden. In een survival game is je character veel kwetsbaarder dan in andere games. Er zijn geheel nieuwe uitdagingen en gevaren waar je rekening mee moet houden. Uiteindelijk zul je bij de meeste van die games een soort huis moeten bouwen. Dat kun je vaak samen met anderen doen. Deze huizen zullen uiteindelijk uitgroeien tot ware kastelen. Afhankelijk van de game zullen spelers het uiteindelijk ook tegen elkaar moeten opnemen.

Ongelooflijk veel vrijheid

Survival games zijn dus binnen de esports vrij uitdagend. Bovendien zijn er maar weinig regels waaraan je je moet houden. Er zijn vaak geen vooraf opgestelde teams. Iedereen kan elkaar helpen, maar elkaar ook tegenwerken. Dat maakt een survival game erg spannend en tegelijkertijd realistisch. Bovendien hebben spelers een bijna onbeperkte vrijheid. Behalve overleven is er niet echt een missie. Je kunt zelf je doelen bepalen. Wederom kun je dat alleen doen, of met spelers waarmee je samenwerkt. Er zijn geen systemen om het spel eerlijk te maken en er is geen gerechtigheid. Wat dat betreft is een survival game ook veel realistische dan games uit andere genres. Al deze nieuwe elementen samen zorgen voor een genre dat een specifiek type speler aantrekt. Daar zijn er gelukkig wel erg veel van, want meerdere survival games worden op dit moment erg veel gespeeld.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...