Universal en ESL sluiten een deal voor muziek in games

De ESL en de Universal Music Group gaan samenwerken om de muziek in games naar een hoger niveau te tillen. Sinds een aantal maanden werken de twee bedrijven samen onder de naam Enter Records. Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die van games en muziek houdt.

Muziek in games en tijdens toernooien

De muziek die de bedrijven samen gaan produceren worden natuurlijk gebruikt in games zelf. Je kunt daarbij denken aan achtergrondmuziek, muziek die de spanning verhoogt en nummers die in de menu’s van games worden gespeeld. Ook gaan er speciale sound tracks worden gemaakt voor grote esport toernooien. Dat worden steeds grotere evenementen en het is dus niet meer dan logisch dat ze nu hun eigen muziek krijgen. Hierdoor krijgt elk toernooi eigen nummers en zullen fans aan de muziek kunnen herkennen welk toernooi er gespeeld wordt.

De rol van muziek in games

Games en muziek gaan al jaren hand in hand. Het is niet voor het eerst dat bekende artiesten en producers samen gaan werken met game developers. Normaal gesproken is dat echter alleen voor een bepaalde game. Het is nog niet eerder voorgekomen dat twee bedrijven samen het initiatief nemen om op de langere termijn samen te gaan werken aan meerdere projecten. Games worden al tijden lang ondersteunt door muziek. Daarbij vervullen ze de eigenlijk dezelfde rol als bij films. Ze zorgen voor het zetten van de juiste toon en creëren sfeer. Ook wanneer een speler in de menu’s van een game zit worden er vaak nummer gespeeld. Dat zijn steeds vaker hits van bekende artiesten. De FIFA serie heeft waarschijnlijk de meest bekende track list. Die komen bij elke nieuwe editie weer met een lijst van hits.

Soundtracks voor esports tournaments

Grote toernooien binnen de esports verdienen hun eigen sound track. Duitse DJ Christian “TheFatRat” Büttner is al behoorlijk bekend geworden met het draaien van muziek tijdens esport evenementen. Hij heeft recentelijk nog opgetreden bij de ESL One in Hamburg. Dat optreden werd ontzettend goed ontvangen door de fans. Bovendien gaf TheFatRat zelf aan dat hij enorm veel zin heeft om meer muziek te gaan maken in de gamewereld.

TheFatRat heeft al een behoorlijk reputatie opgebouwd

TheFatRat is een bekende naam in de muziekwereld. Zijn YouTube kanaal heeft bijvoorbeeld al 3 miljoen volgers. Daarnaast heeft hij al vaker gewerkt voor game developers. Hij heeft bijvoorbeeld een speciaal music pack gemaakt voor de populaire MOBA game DOTA 2. Daar werd door fans van muziek en fanatieke spelers van DOTA 2 erg positief op gereageerd. Ook ziet TheFatRat zelf de samenwerking met Enter Records ook helemaal zitten. Hij geeft aan dat hij nu de kans heeft om een groter publiek te bereiken. TheFatRat is de eerste artiest die op deze manier betrokken is bij het maken van games en het organiseren van esports toernooien. De verwachting is dat veel artiesten hem zullen volgen en samen zullen gaan werken met game developers. Dat is dus uitstekend nieuws voor gamers die van knallende muziek houden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...