Daniel “dafran” Francesca stopt toch niet bij Atlanta Reign

Het leek er lang op dat Daniel “dafran” Francesca zou stoppen bij Atlanta Reign. Dat komt dan ook met name door de speler zelf. Hij twitterde namelijk dat zijn contract het beëindigd en voorlopig gaat stoppen met Overwatch. Daar kwam hij een dag later op terug. Hij bood zijn excuses aan en zei dat het een domme fout was om zoiets te twitterden. In het vervolg gaat hij al zijn aandacht focussen op Overwatch om een nog beter speler te worden.

Een verkeerde tweet leidde tot veel commotie

Overwatch is een ontzettend populair spel. Daar komt bij dat Atlanta Reign één van de grootste teams is en dafran één van de beste spelers. Het was daarom niet verwonderlijk dat er met schrik gereageerd werd door veel fans van over de hele wereld. Het bericht van esporter dafran kwam voor velen uit het niets. Dafran kondigde later aan dat hij wel vaker domme fouten maakt. Hij bood zijn excuses aan, in het bijzonder aan zijn fans en de gehele Overwatch community. Ook zei hij dat het geen bericht was om de aandacht op zichzelf te vestigingen. In het vervolg zal hij minder gaan streamen. In plaats daarvan gaat hij zich volledig richten op het worden van een betere speler. Hij wil zijn team helpen en zoveel mogelijk halen uit zijn professionele carrière binnen Overwatch.

Het verhaal van Atlanta Reign

Atlanta Reign kondigde op 31 oktober van dit jaar hun team aan. Het was toen al verrassend dat dafran ook tussen de namen zat. Hij was namelijk enige tijd al geleden met het professioneel spelen van Overwatch en was in plaats daarvan een bekende streamer. Mede door het rekruteren van dafran kreeg Atlanta Reign onmiddellijk veel aandacht. Het was ook opvallend dat er geen gerenommeerde namen in het team zaten. Atlanta Reign heeft vooral jonge en talentvolle spelers in het team zitten. Het is daarom nog volledig afwachten hoe goed Atlanta Reign het gaat doen tegen de topteams van de wereld.

De geschiedenis van dafran

Het is zeker niet de eerste keer dat dafran voor commotie zorgt. Hij was een jaar voor de oprichting van Atlanta Reign namelijk al gestopt met het professioneel spelen van Overwatch. In de periode daarvoor speelde hij voor Selfless Gaming. In die tijd was hij een erg goede speler en kreeg hij in korte tijd veel fans. Hij maakte riskante plays en er waren maar weinig spelers die dafran konden verslaan.

Toch ging het mis met dafran bij Selfless gaming. Hij kon namelijk erg slecht tegen zijn verlies. En dat niet alleen, als hij verloor dan uitte hij zijn frustratie met het vertonen van kwalijk gedrag. In het geval van dafran was dat door te griefen en te throwen. Griefen is het bewust verpesten van het speelplezier van anderen en throwen is het bewust verliezen van een game. Het gedrag van dafran werd zo erg dat het hem uiteindelijk op een schorsing kwam te staan. Hij is zich toen bezig gaan houden met streamen en stopte met professioneel gamen. Tot hij dus eind oktober van dit jaar terugkeerde naar de professionele toneel met Atlanta Reign.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...