League of Legend kampioen Faker heeft de teams voor het uitkiezen

Faker is waarschijnlijk de meest bekende League of Legends speler van de wereld. Volgens velen is de Koreaan in ieder geval de beste. Met zijn team SK Telecom heeft hij al veel succes behaald. Op 18 november 2018 loopt zijn contract bij SK Telecom af. De verwachting is dat elk team hem eigenlijk wel wil hebben. Toch is het ook nog niet zeker of hij weggaat bij SK Telecom.

De kansen dat Faker bij SK telecom blijft

Faker is de belangrijkste schakel binnen het team van SK Telecom. Het team is in principe om Faker als midlaner heen gebouwd. Zonder hun grote ster is het eigenlijk moeilijk om het team van SK Telecom voor te stellen. Dat is dus het grote voordeel voor Faker als hij bij SK Telecom blijft. Hij is daar al de grote ster en hoeft niets meer te bewijzen. Bovendien is SK Telecom al drie keer wereldkampioen geworden. Toch lijkt Faker niet helemaal tevreden. Dat komt onder andere omdat sommige van de andere leden van het e-sport team van een stuk lager niveau zijn dan Faker zelf. Om hun ster te behouden zal SK Telecom nieuwe en betere spelers moeten aantrekken. Je zal denken dat een team van dat kaliber dat wel voor elkaar moet krijgen. Toch is het de laatste jaren erg lastig gebleken om het talent van Faker aan te vullen met andere wereldtoppers. Na meerdere problemen met junglers en het vertrekken van hun succesvolle coach Choi “cCarter” Byoung-hoon is het misschien wel tijd voor Faker om nieuwe opties te overwegen.

Team Gen.G is een goede optie

Gen.G zou een uitstekende optie voor Faker kunnen zijn. Hij kan dan in zijn thuisland Zuid-Korea blijven wonen en werken. Dit team wordt ondersteund door ondernemingen in Silicon Valley en heeft dus het geld om Faker te betalen. Bovendien hebben ze meer aanzien in de westerse wereld dan SK Telecom. Daardoor zou Faker zijn eigen marktwaarde nog verder kunnen ophogen. Verder heeft Gen.G uitstekende spelers en is hun midlaner eigenlijk de zwakker schakel. Perfect dus voor een speler als Faker. Aan de andere kant is Gen.G de grote vijand van Faker, aangezien dit team Faker meerdere keren heeft verslagen. Het lijkt erop dat hij ze liever wil verslaan dan ze wil joinen.

Een avontuur in het buitenland
Als Faker ervoor kiest om Zuid-Korea te verlaten zijn er nog meer opties. Met name in de Verenigde Staten, waar veel esports teams het geld hebben om hem te betalen. Team Liquid is waarschijnlijk het League of Legends team dat het meeste geld dat besteden heeft. Zij zullen zeker proberen om Faker aan te trekken, net zoals waarschijnlijk elk team dat kampioen wil worden. Iemand met het talent van Faker heeft de teams voor het uitkiezen. Hij zal er verstandig aan doen om te kiezen voor een team dat nog op zoek is naar een midlaner van wereldklasse. Dan kan het team om Faker heen gebouwd worden, zoals hij dat het liefste heeft.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...