ESL keert terug naar Birmingham in 2019

De ESL heeft aangekondigd dat Birmingham in 2019 het toneel is voor het volgende toernooi van Dota 2. Van 31 mei tot 2 juni zullen de topteams van de wereld de strijd met elkaar aangaan om een deel van de prijzenpot van 300.000 dollar te bemachtigen. Dota 2 staat bekend om de grote toernooien die georganiseerd worden. Over het algemeen is de prijzenpot bij Dota 2 het allergrootste van alle games binnen de esport. The Internationals is het grootste Dota 2 toernooi dat georganiseerd wordt. Teams kunnen in dat toernooi miljoenen winnen. De bedragen worden bovendien erg jaar hoger. Bij de editie van 2018 ging de winnaar met bijna 12 miljoen euro naar huis.

De kwalificatie vindt per continent plaats

Zoals kijkers en fans inmiddels gewend zijn zullen de continenten afzonderlijk een kwalificatietoernooi houden. Bij Dota 2 zijn deze continenten Europa, North America, China en Southeast Asia. De wedstrijden zullen vanaf maart beginnen. Er is een verschil met het vorige grote toernooi dat in Groot Brittannië werd georganiseerd. Het evenement dat dit jaar in Birmingham wordt gehouden zal namelijk geen punten toekennen aan teams die in het Dota Pro Circuit meedoen.

Een terugkeer naar Birmingham

Dit is niet de eerste keer dat er in Birmingham een ESL One toernooi wordt georganiseerd. Sterker nog, in 2018 was de stad ook al aan de beurt. Dat was toen een onverdeeld succes. Tickets werden in recordtempo uitverkocht, mede door de uitstekende sponsoring van Intel. Mensen uit 38 verschillende landen kwamen naar Birmingham om het evenement live mee te maken. In totaal keken meer dan 30 miljoen mensen over de hele wereld naar de streams waarop de wedstrijden live te volgen waren. Het is dus geen wonder dat de ESL er voor kiest om weer naar Birmingham te komen.

Hetzelfde format als in Hamburg

In 2018 werd de ESL One in Hamburg gehouden. De editie die in 2019 in Birmingham plaatsvindt zal hetzelfde format volgen. Dat betekent dat er twee groepen van zes teams zullen zijn. In elke groep speelt elk team twee keer tegen elk ander team in de poule. Elke win is een punt en alle punten worden bij elkaar opgeteld. De twee eerste teams van elke groep gaan meteen door naar de upper bracket semifinals. Voor de teams die als derde en vierde eindigen is het ook nog niet afgelopen. Zij zullen het tegen elkaar opnemen in de lower bracket. Voor teams die als vijfde of zesde eindigen is het toernooi wel afgelopen.

De halve finales en de finale

De wedstrijden in de groepen waren dus in principe best of two. Vanaf de rondes die daarna komen zijn de wedstrijden best of three. Alleen die finale zal nog langer zijn. Daar moeten teams in een best of five drie games winnen om er met de titel vandoor te gaan. In de finale zal het er echt om gaan spannen. De winnaar gaat er namelijk met het leeuwendeel van de prijzenpot van 300.000 vandoor.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...