Alles wat bekend is over Overwatch’s nieuwe hero Ashe

Als je een fanatieke volger bent van Blizzard of als je alles in de gaten houdt wat met Fornite te maken heeft dan weet je waarschijnlijk al dat Ahse de nieuwste hero van Overwatch is. Tijdens Blizzcon 2018 is Ashe aangekondigd aan de hand van een korte film. Daar kregen fans ook meteen te zien wat voor hero Ashe is en wat haar achtergrond is. In het filmpje was te zien dat McCree een afspraak had met zijn voormalige outlaw band the Deadlock Gang.

Ashe heeft een krachtig geweer

Jeff Kaplan is de immens populaire game director van Overwatch. Hij gaf tijdens Blizzcon in de nieuwste aflevering van de Developer Update series aan dat het geweer van Ashe waarschijnlijk haar meest onderscheidende factor is. Hij gaf aan dat het team ontzettend veel tijd heeft besteed aan de ontwikkeling van het wapen. Het zou dan ook zeer uniek moeten aanvoelen en het ontwerp en de geluidseffecten zijn scherp en origineel. The Viper, zoals het wapen toepasselijk heet, is dan ook een garantie op spektakel.

Verschillende manieren om te schieten

Het wapen in deze esport game is snel en krachtig. Ashe kan in een record tempo 8 kogels afschieten voordat ze moet herladen. Je kunt dit doen zonder in te zoomen. Daarbij schiet je weliswaar snel, maar doen je schoten gereduceerde damage en schiet je niet heel accuraat. Daardoor is dit eigenlijk alleen een goede optie als je op korte afstand van je tegenstander staat. Gelukkig kun je daar natuurlijk wat aan doen.

Door op de rechter muisknop te drukken kijk je namelijk door de kijker van het wapen. Dat is niet echt nieuw in Overwatch, Ana en Widowmaker hebben een soortgelijke ability. Wanneer je de kijker gebruikt schiet je uiteraard veel accurater. En dat niet alleen, elk schot doet ook nog eens meer damage. Daardoor doe je behoorlijk wat damage. Als je iemand in het hoofd weet te raken is een melee hit vervolgens voldoende om de kill veilig te stellen. Dit lijkt een belangrijk onderdeel te zijn van de nieuwe hero. Dat wordt duidelijk uit haar uitspraak “I’m not afraid to get my hands dirty”.

Ashe is een mobiele hero

Spelers kunnen door shift in te drukken om hoog te springen. Ook kun je dit gebruiken om een tegenstander van je af te houden. Deze worden namelijk ook teruggeduwd als je shift gebruikt terwijl ze in de buurt. Dat is natuurlijk perfect om weg te komen van agressieve melee hero’s. Met e kun je met Ahse een staaf dynamiet gooien. Normaal gesproken duurt het even voor dit explodeert. Maar door erop te schieten kun je de staaf meteen laten exploderen.

B.O.B. de helper

Door op Q te drukken stormt Omnic bodyguard B.O.B. op je tegenstanders af. Deze knocked iedereen omhoog die op zijn pad komt. Daarna schiet hij er nog een aantal seconden op los voordat hij weer verdwijnt. Dit is één van de meest originele en leuke ultimates in de game. Bovendien telt B.O.B. als extra hero en kan hij dus geheald en geboost kan worden.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...