Een recap van BlizzCon 2018

Net zoals elk jaar was er in 2018 natuurlijk weer een BlizzCon. Dat is het grootste evenement van Blizzard. Op BlizzCon doet de immens populaire game ontwikkelaar de grootste en belangrijkste aankondigen. Ook dit jaar was er weer veel aandacht voor het evenement. Helaas waren er niet zoveel grote en vooral geen verrassende nieuwtjes. Het meeste was al voorspeld door goed geïnformeerde journalisten en game experts. Hier wordt alles per game nog even op een rijtje gezet.

Een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone

Hearthstone wordt elk jaar en bijna het hele jaar door geupdate. Daardoor is het geen verrassing dat er dit jaar weer een nieuwe uitbreiding op het programma staat. Deze keer staat koning Rastakhan centraal. Hearthstone krijgt een paar keer per jaar nieuwe content in de vorm van een DLC. Het enige wat nog een verrassing kon zijn was de precieze inhoud van deze uitbreiding.

Diablo is de grootste verrassing van BlizzCon

De aankondiging die met Diablo te maken had was erg verrassend. Helaas voor Blizzard was leidde dit tot meer commotie dan enthousiasme onder de aanwezigen. Diablo kent een uiterst trouwe community. Het vorige deel in de serie, Diablo 3, is alweer meer dan 6 jaar geleden verschenen. Fans kunnen dan ook niet wachten op het volgende deel. Diablo wordt vooral op de PC gespeeld. Het schokkende voor de loyale volgers is dan ook dat de nieuwe Diablo gemaakt is voor smartphones en tablets. Met Diablo Immortal, zoals de game heet, richt Blizzard zich volledig op gebruikers van mobile devices. Vanuit de community kon Blizzard rekenen op veel kritiek. Kennelijk zaten de fans niet te wachten op een Diablo voor op de smartphone.

Een nieuw character voor Overwatch

Natuurlijk kon een aankondiging voor Overwatch niet achterwege blijven op BlizzCon 2018. Er werd al verwacht dat er een nieuwe character uit zou komen. Ook was er voorspeld dat dit character te maken heeft met de Omnics en een geschiedenis heeft met de Deadlock Gang en Jesse McCree. Al deze voorspellingen bleken uit te komen. Ashe is namelijk de leider van de criminele bende waarvan McCree ook onderdeel uitmaakte. Daarnaast is haar ultimate ability het oproepen van haar Omnic hulpje B.O.B. Wat dat betreft dus geen verrassingen.

De aankondigingen van Starcraft II werden overschaduwd door Serral

Serral was de eerste niet Zuid-Koreaanse speler sinds lange tijd die wist te domineren in het professioneel spelen van Starcraft II. Zijn overwinning werd door veel fans van Starcraft II met gejuich ontvangen. Er wordt zelfs gesproken van een legendarisch kampioenschap. Het werd dan ook van tevoren al lastig voor Blizzard om een aankondiging te doen die met evenveel enthousiasme werd ontvangen. Dat is dan ook niet gelukt. Maar Blizzard kreeg ook niet te maken met hevige kritiek. Zoals dat wel het geval was met één van hun andere populaire reeksen, Diablo. Zeratul is de nieuwe co-op commander. Dat is een leuke toevoeging voor spelers die graag samen met anderen de strijd aangaan tegen door de computer gecontroleerde tegenstanders. Al in al was het weer een enerverende editie van BlizzCon. Jammer genoeg werd de grootste verrassing, Diablo Immortal, met veel negativiteit ontvangen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...