Team Roccat bevestigt EU LCS te verlaten

Veel fans waren er al bang voor, maar nu is het dan ook echt bevestigd. Door een emotionele video te plaatsen op Facebook heeft Team Roccat bekend gemaakt dat ze de Europese League of Legends gaan verlaten en wel vóór de lentesplitsing in 2019. In een officieel statement geeft het aan dat er in het nieuwe franchisemodel geen plaats meer is voor ze. Vanzelfsprekend waren het team, zowel als de fans, erg emotioneel en teleurgesteld.

Een nieuw begin

De oprichter van Team Roccat, René Korte, heeft verklaard trots te zijn op hoe de League of Legends is gegroeid de afgelopen paar jaren. Hij is echter niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten nu hij het moet gaan verlaten. In plaats van zich te richten op maar één game, wil hij gamers die spelen in verscheidene genres en over de gehele wereld gaan steunen. In hart en nieren is hij een gamer en ook was de League of Legends heel belangrijk, dat zal nooit veranderen. Daarom voelt het voor Korte bijna natuurlijk om zich meer te richten op het grotere plaatje, in plaats van zich vast te bijten in slechts een klein onderdeel hiervan. Het is de bedoeling dat met zijn hulp de gehele gaming scene een opkikker krijgt en dat talenten de mogelijkheid krijgen om hun droom waar te maken. Korte zal dan ook zeker niet van de gaming scene verdwijnen.

De oprichting van Team Roccat

De oprichting van Team Roccat vond plaats toen de gelijknamige producent van game-randapparatuur een toen nog relatief onbekende ploeg onder de hoede nam. Dit Kiedyś Miałem Team (KMT) wordt nog steeds herinnerd om de sensationele winst over de Ninjas in Pyjama’s tijdens de voorjaarspromotieronde in 2014. Het originele team bleef samen tot in 2015 en bestond uit twee spelers die nu ook nog erg succesvol zijn op Europees niveau, namelijk Oskar “Vander” Bogdan and jungler Marcin “Jankos” Jankowski. Vandaag de dag spelen ze voor FC Schalke 04 en G2 Esports respectievelijk. Het team heeft in 2014 twee keer de halve finale weten te bereiken, maar helaas is het nooit gelukt om hoger te komen.

Team Roccat later

Na 2014 heeft het team nooit meer soortgelijke resultaten kunnen behalen. In 2015 bereikten ze de finale van een regionale kwalificatieronde en deze verloren ze 3-2. Toch was Team Roccat erg geliefd onder de fans en stonden ze bekend om hun passie, hun energie en de manier waarop ze met tegenslagen omgingen. Dit jaar waren de prestaties middelmatig en werd Team Roccat uitgeschakeld in de eerste ronde van Splyce. Al eerder waren er geruchten dat het franchise aanbod van Team Roccat niet zou worden geaccepteerd en dit nieuws komt dan ook niet als een grote verrassing. Andere teams die het ook niet gehaald hebben zijn Unicorns of Love en Giants Gaming. In hun officiële statement bedankt Team Roccat Riot Games, alle spelers en de medewerkers en natuurlijk ook alle fans. Het wenst de achtergebleven teams en de EU LCS veel geluk in de toekomst.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...