De CEO van Razer investeert 2,4 miljoen dollar in esports

Min-Liang Tan is de altijd optimistische CEO van Razer. Een aantal dagen geleden heeft hij beloofd om het budget dat de Maleisische overheid beschikbaar maakt voor esports te verdubbelen. Min-Liang Tan blijkt een man van zijn woord te zijn. Na lang te hebben overlegd besloot de Maleisische overheid om 10 miljoen RM, omgerekend 2,4 miljoen dollar. in de ontwikkeling en promotie van esports te steken. Dat bedrag is nu dus verdubbeld door Min-Liang Tan. Hij zal het bedrag overmaken naar de Malaysia Digital Economy Corporation, ofwel de MDC.

Azië loopt voorop als het op esports aankomt

In Azië zijn esports al tijden veel populairder dan in Europa en de rest van de wereld. Vooral Zuid-Korea is bekend om het promoten van esports. Het is daar al zo groot dat esport vaak de nationale sport van Zuid-Korea wordt genoemd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel grote toernooien gewonnen worden door spelers uit dat land. De gamers uit Zuid-Korea hebben namelijk veel meer tijd en mogelijkheden om fulltime te trainen. Voor fans van esports is het goed nieuws er dat in landen uit andere delen van de wereld nu steeds meer aandacht komt voor esports. Daardoor kunnen de Zuid-Koreaanse esporters in de toekomst veel meer tegenstand en concurrentie verwachten. Vooral in de meest populaire games waren spelers uit dat land eigenlijk niet te verslaan. Keer op keer weten ze met bijvoorbeeld League of Legends en Starcraft 2 de wereldtitel te veroveren. Hoewel Serral, een gamer uit Finland, dit jaar alle Koreanen wist te verslaan met Starcraft 2.

Veel aandacht voor esports in Maleisië

In Maleisië zijn ze hard op weg om de Zuid-Koreanen in de toekomst te evenaren. Dat is ook het verhaal van Syed Saddiq, de nog maar 25 jarige minister van jeugd en sport van het land. Hij heeft ook benadrukt dat esports een belangrijke rol is gaan vertolken. De Maleisische overheid zet dus daad bij woord door een flink bedrag beschikbaar te stellen voor esports. Hij is de jongste politieke leider en heeft dus ook moderne ideeën. Hij wil bijvoorbeeld een echt stadion gaan bouwen dat speciaal gemaakt gaat worden voor esport evenementen. Hij is overtuigd van het feit dat esport mensen dichter bij elkaar brengt.

Optimisme over de toekomst van esports in Maleisië

Datuk Mahmood is de CEO van MDC. Ook hij is zeer positief gestemd over de toekomst van esports en de rol die esport kan hebben in het samenbrengen van de inwoners van het land. Hij moedig jonge gamers aan om hun passie te volgen en om te proberen zo goed mogelijk te worden in esports. Het eerste toernooi is inmiddels ook al aangekondigd. Die gaat gehouden worden in de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Het gaat daarbij om een DOTA 2 toernooi met een niet misselijke prijzenpot van 1 miljoen dollar. De verwachting is dan ook dat de grootste en bekendste spelers van DOTA 2 op dit evenement af zullen komen.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...